ВК Хебър Пазарджик спечели седмата си награда за отбор на месеца

ВК  Хебър Пазарджик  спечели седмата си награда за отбор на месеца

КАМИЛО ПЛАЧИ СЕ НАДЯВА НА ПЪРВА ПОБЕДА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Днес президентът на клуба Александър Иванов, старши треньорът на отбора Камило Плачи, помощник.треньорът Ангел Кошеджийски и разпределителят Добромир Димитров получиха специално изработения плакет за отбор на октомври от компанията „Burnit SunSystem”.  От 2019 г. насам това е седма такава награда във витрината на Хебър Пз. 

Волейболните шампиони  – носители и на Суперкупата на страната, които за втора поредна година се класираха  и  за групите на Шампионската лига,  оглавиха традиционната анкета на пресклуб България сред спортните редакции за миналия месец с 13 гласа. Само един глас по-малко остави на втората позиция националния отбор по бокс за жени, които станаха трети отборно на Европейското първенство в Будва, Черна гора, с 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Президентът на ВК Хебър благодари за признанието на медиите и наградата, която ознаменува винаги постиженията на отбора в сезона. Той поздрави и талантливите състезателки по бокс, които заслужават възхищение. „Много съм щастлив от тази награда“, каза К. Плачи и си пожела след месец отново да бъде в залата на пресклуба по такъв повод. Италианският специалист също изрази адмирации към момичетата на ринга, които прославят България.  „Щастие е да получиш тази награда“, сподели и Добромир Димитров.

След церемонията Камило Плачи разкри емоциите си, свързани със Световното първенство по футбол в Катар.  “Италия има прекрасни отбори, условия за футбол, но въпреки това вече втори път не участва в Световното първенство. Това показва, че не винаги спортът е математика“, обобщи волейболният спец. 

“Опитът може да ти помогне, но да не стигнеш до победата”. Така старши треньорът на Хебър коментира загубата на шампионите срещу младия отбор на Левски в първенството на efbet Супер Волей.  “Да, млад отбор е, но игра много по-добре от нас”, обобщи Камило Плачи.

Той се надява Хебър да продължи с  добрата си  игра в група В на Шампионската лига, така както го направи срещу Берлин РВ и полския Заверче, въпреки че загуби тези мачове. „Надявам се, че играейки добре, ще дойде и първата победа“, сподели авторитетният треньор преди срещата следващата седмица в сряда с  турския Халкбанк в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Плачи подчерта, че 7 години е тренирал Халкбанк, но днес това е съвсем друг отбор.  “Всички в групата са силни, но Заверче е малко по-добър от другите три отбора”, коментира още италианецът.    

“Нашата цел беше Шампионската лига, не победа на всяка цена”, припомни президентът Ал. Иванов.

Плачи се оплака, че от 4 години, откакто тренира Хебър, никога досега не е имало толкова контузени играчи. Медицинският щаб работи много добре, но е необходимо повече време, за да се върнат  те в игра пълноценно. Ако месец и половина не си играл, ти трябва пак месец и половина да се върнеш в игра на 100 процента, изтъкна Плачи.