Десподов гледа към Европейско първенство и Шампионска лига, Текпетей-вдъхновен от наградата си за играч на кръга.

Десподов гледа към Европейско първенство и Шампионска лига, Текпетей-вдъхновен от наградата си за играч на кръга.

Днес в Пресклуб „България“ със закъснение, но и със задоволство двама от най-добрите футболисти на шампиона „Лудогорец“ Кирил Десподов и Бърнард Текпетей получиха специалните си награди за Футболист №1 на м.септември и за Играч №1 на 14 кръг. Десподов заслужи отличието си за решителния си принос в победите на българския национален отбор над Гибралтар и Северна Македония, а Текпетей за голмайсторските си умения в мача с Берое като гост, донесли победата на „орлите“ с 4:0. Двамата  благодариха за признанието и споделиха пред репортерите очакванията и надеждите си за футбола и кариерата си.

 “Благодаря за тази награда, тя означава много за мен . Благодаря на всички. Благодаря на моите съотборници, тази награда ме окуражава да играя добре не само в българската лига, но и извън нея“, каза Текпетей. „Гледах мача срещу Португалия. Имаше много съвкупности от проблеми като дузпата и такива неща. Това обаче е футболът и понякога не можеш да направиш нищо. Надявам се да победим в следващия мач, това е най-важното, за да продължим напред”. Крилото на лудогорци бе включен в проектосъстава на националния отбор на Гана, но в крайна сметка не отпътува за Катар.
Кирил Десподов призна, че иска да играе на европейски първенство с държавния тим, а освен това да стигне до групите на Шампионската лига с “орлите”.
“Тези награди ми дават по-голяма мотивация да се развивам. Футболът е колективен спорт и затова искам да благодаря на моите съотборници и треньори в националния отбор и Лудогорец, защото без тях нямаше да спечеля тези награди. И трите срещи, които ни предстоят, са важни. Няма да има лесен мач – и Славия, и Левски са добри отбори, с добри футболисти. Трябва да влезем концентрирани, сигурен съм, че момчетата знаят, че ни чакат тежки мачове.
Младен Кръстаич определено наложи по-различен стил, сменихме схемата на игра. Вика млади момчета, държи много на дисциплината на терена, както и извън него. Изисква да се придържаме към тактическия план за всеки конкретен мач. Нещата започват да се оправят лека-полека, но има още много работа. Той също ни казва, че още нищо не сме постигнали. Въпросът е какво ще направим през март в квалификациите, в мачовете за точки. Мисля, че е грешка хората да повтарят “преди, преди, преди”, защото няма как да се върне това преди. Доста неща са се променили, трябва да върнем хората с добра игра и с победи.
Има доста негативизъм у българина, лека-полека започваме да сглобяваме, но пъзелът е много голям. Това не може да стане с магическа пръчка, трябва време. Трябва да продължават да дават шанс на младите играчи, нещата в играта започват да се подобряват. С националния отбор се надявам да играем най-малкото на европейско първенство, лично на мен ми е мечта, надявам се и на всички в отбора.
С Лудогорец, казвал съм го и преди, играе ми се Шампионска лига. Това обаче не зависи само от мен. И най-важното е да си здрав, да няма контузии”, завърши Десподов.