Радослав Кирилов: Искам да постигна нещо значимо с националния отбор

Радослав Кирилов: Искам да постигна нещо значимо с националния отбор

На специална церемония в Пресклуб „България“ футболистът на ЦСКА 1948   Радослав Кирилов бе награден за Играч №1 на 18-ия кръг. За чудесния   си гол при равенството с Лудогорец – 1:1, той  получи  6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба  19 футболни треньори и специалисти.   Галин Иванов (Славия)  е с 5 гласа, Радослав Цонев (Пирин)  има 3 гласа, Симеон Мечев (Берое)  и Жеферсон (ПФК ЦСКА ) са с по 2 гласа, а  Бърнард Текпетей (Лудогорец) – има 1 глас.

Кирилов  благодари на всички, които са гласували за него и заяви:

“Първо, искам да благодаря за наградата, радвам се, когато има такива индивидуални отличия, но пак повтарям, за мен е важно отборът да върви напред, да имаме успехи. Утре ни предстои мач за Купата на България, така че се надявам всичко да върви по план. Видяхме в предния кръг за Купата какво стана, няколко отбора от елита отпаднаха, така че най-лошо е да подцениш тези мачове”, каза Кирилов и добави:

“Ако не влезеш максимално концентриран и мобилизиран, може да стане грешка, но аз мисля, че нашият отбор е подготвен по най-добрия начин и не смятам, че ще имаме проблеми. Аз бях с националния отбор, имахме мачове там, мисля, че отборът се е подготвил по най-добрия начин. Няма умора при мен, всичко е наред, надявам се утре да направим един добър мач и да победим”, коментира той очакванията си за утрешното гостуване на Севлиево за Купата на България.

Кирилов е категоричен, че целите пред “червените” са високи.

“Целите са високи, защото отборът, както добре знаете, е доста добре финансиран и организиран, има професионалисти, които се грижат за нас, ние също тренираме на доста професионално ниво, мисля, че отборът има голям потенциал, технически и физически, за да се бори за най-челните места, а вече за конкретна цел ще видим за какво ще ни стигнат силите, но аз смятам, че сме на добър път и можем да постигнем добри резултати”.

Кирилов подчерта, че според него  в момента в националния отбор  се работи на доста професионално и високо ниво, има компетентни хора, които  подготвят играчите по най-добрия начин.

„Гледах  мача  Бразилия – Сърбия вчера, за мен  Сърбия е един изключителен отбор, който има доста добри индивидуални футболисти, но ние ще разчитаме повече на колектив, на тактическа дисциплина и, ако спазваме тези неща, които спазвахме през последните мачове, мисля, че имаме всички шансове да се борим на едно добро представяне в следващите квалификации. Това е най-голямата ми мечта – да постигна нещо значимо с националната фланелка, и ще дам всичко от себе си, за да стане това нещо”, изрази надежда той относно националния отбор.

За равенството с Люксембург Кирилов бе категоричен:

“Първо, вече Люксембург е друг отбор, не е от нивото на Гибралтар и други държави, които са на  най-ниското ниво в Европа – отбор, който се развива в последните години доста добре, постигна и добри резултати в последните си мачове. Футболът се изравни доста, има малки държави, които се развиха доста. Мисля, че ние последните години  доста изостанахме, но сега смятам, че можем да наваксаме, защото може да се работи добре и да постигнем по-добри резултати. Трябва търпение, защото един отбор не се прави за ден или два. Трябва време, трябва работа, но аз мисля, че още в първите мачове под новото треньорско ръководство показахме добри игри и това е една добра предпоставка, че нещата може би ще се случат по-бързо, отколкото хората очакват”.

Нападателят на ЦСКА 1948 говори и за работата на Младен Кръстаич начело на България. “Да, разбира се, когато резултатите са позитивни, нормално е да се отрази и на нас, футболисите. Работим по-спокойно, но аз мисля, че доста голяма част от момчетата са нови, млади, не са натрупали тази негативна енергия, която имаше през последните години в националния отбор и това също е от значение. Но, пак повтарям, ние трябва да гледам от тук напред да си вършим работата и аз съм оптимист. Младен Кръстаич има различен метод на работа в сравнение с предишните селекционери – не искам да правя сравнения, не е моя работа, но сега нещата са на доста високо ниво, работи се много от тактическа гледна точка, гледат се детайли, които в днешния модерен футбол са от голямо значение. Ако щете дори от физическа гледна точка, следят се кръвни изследвания, които модерният футбол ги изисква. Ако искаме да стигнем нивото на развитите държави, трябва да следваме тези стъпки”.

Накрая Радослав Кирилов посочи, че се чувства отлично в ЦСКА 1948.

“Честно казано, когато смениш отбора, винаги е трудно, защото първо трябва да се докажеш в новия си клуб. В отбора на ФК ЦСКА 1948 има доста силни футболисти – и българи, и чужденци, конкуренцията е много голяма, така че в началото ми беше трудно, но мисля, че постепенно започнах да се адаптирам. Чувствам се много добре и се надявам да постигнем добри резултати. Няма нужда да коментирам треньора, дал е много на българския футбол и ще продължи да дава тепърва още много. Не само той, но и целият му щаб работи отлично”, завърши Кирилов.