Григор Саруханян се кани да "строши" противника си за световна титла в профибокса

Григор Саруханян се кани да "строши" противника си за световна титла в профибокса

Това  декларира днес боецът в пресклуб „България“  при представянето на гала вечерта, която ще се състои на 17-и декември в столичната зала „Универсиада“.  Билетът е 40 лв. Всеки зрител ще изживее незабравими емоции от горещите битки на ринга, затова организаторът  на събитието RBP /Revolution Boxing Promotion/  отправи покана чрез медиите и очаква феновете да напълнят залата,  обърна се към всички  Веселин Кирилов. 

Перлата на вечерта е двубоят между  българина Григор Саруханян и черногореца Алмир Скриели за титлата на WBC /Световен боксов съвет/  в категория супер средна /76,2 кг/. Чувствам се перфектно, свалих много килограми, каза Григор. Нашият представител е подготвен много добре, преминал е лагер на Белмекен и е имал срещи на ринга със спаринг партньори, коментира В. Кирилов, който е треньор на боеца със 17 победи на ринга. Ще го строша на две, закани се Григор, надъхан още повече за победа, след като  получавал стряскащи видеозаписи от опонента си с цел да му внуши категоричното си  превъзходство. Ако Григор триумфира в този мач, това му отваря пътя догодина да претендира  за интерконтиненталната или европейската титла, поясни Кирилов. Това е основната цел на боеца, стана ясно от думите на самия Саруханян.

В програмата на гала вечерта зрителите ще се наслаждават още на уменията на Кирил Русинов – Теодор Бояджиев /67 кг/, Тинко Банабаков – Лазар Пантич /58 кг/  /Сърбия/, Петър Драганов – Никола Стоянов /71 кг/.  Кирил и Тинко са известни имена от националния отбор по бокс и са дебютанти в професионалния спорт, но и двамата споделиха, че се чувстват уверени, защото са направили скока от аматьорския в професионалния бокс.  „Не съм боксьор за три рунда“, заяви Кирил. Тинко изрази същия мотив да избере професионалния бокс с 12-рундови мачове.  

Не по-малко вълнуваща в зала „Универсиада“ се очертава срещата между Теодора Кирилова и Мелиса Мендес /53 кг/ в стил кикбокс. Тежка битка очаквам, каза нашата най-добра състезателка по кикбокс и муай тай, която е два пъти световна и три пъти европейска шампионка.  Теди разкри, че е много мотивирана в да спечели световната титла тук, пред родна публика. Искам титлата да си остане у дома, завърши тя.