№1 за ноември Радослав Кирилов: "Играя с вяра в успехите на клуба си и националния отбор"

№1 за ноември Радослав Кирилов: "Играя с вяра в успехите на клуба си и националния отбор"

На специална церемония в Пресклуб „България“  Радослав Кирилов /ЦСКА 1948/ бе награден  като най-добрият футболист в българския футболен елит за месец ноември.  От 24 гласували спортни медии и редакции в анкетата на пресклуба, 21 гласуваха за Кирилов, а  3 гласа получи Елвис Ману от Ботев Пловдив.

    “Благодаря за наградата. Винаги е приятно да се получават индивидуални отличия. Ще се старая да давам всичко от себе си на терена. Важно е да постигам успехи с клубния ми отбор. Надявам се да бъда част и от националния отбор, за да имам  успехи и там. Това са моите цели – да се класираме възможно най-напред с ЦСКА 1948, да съм здрав и да получа шансове за националния отбор. Най-голямото удоволствие за мен е да играя с националната фланелка”,  каза Кирилов пред репортерите след  награждаването.

Играчът коментира и назначението на новия треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев.

    “С Тодор Янчев работихме вчера за първи път заедно. Все още не сме имали възможност да се опознаем. Той е млад специалист и мисля, че ще постигне резултати. Като футболист  Янчев е доказал, че се стреми към възможно най-добри резултати. Винаги трябва време, когато има промени. Длъжни сме да се адаптираме по възможно най-бързия начин. Важно е, че запазихме ядрото на отбора. Той има класа, за да постигне добри резултати”, сподели  офанзивният футболист и допълни, че  е оптимист за  възможностите на столичния тим.

    “Оптимист съм за предстоящия втори полусезон. Аз вярвам в отбора. Знам по какъв начин се работи в клуба. Мисля, че ще постигнем добри успехи. Тази година  първенството е най-оспорваното и накрая ще има интересни директни сблъсъци.  А ние първо трябва да направим добра подготовка”, каза Кирилов.

30-годишният национал оцени шансовете на България в евроквалификациите и сподели радостта си от титлата на Аржентина в отминалото световно първенство.

    “Ако не вярваме, сме загубени. Ще вложа много усилия, за да съм на добро ниво. Когато дойдат квалификациите за европейско първенство, трябва да бъдем на добро ниво. Нямаме невероятна класа спрямо други държави, но имаме други качества. Това бе едно от най-интересните световни първенства, които съм наблюдавал. Аз бях за Аржентина и се радвам за успеха на Меси”, заключи Радослав Кирилов.