Всичко, освен влизане и участие в евротурнирите, ще е провал за ЦСКА 1948

Всичко, освен влизане и участие в евротурнирите, ще е провал за ЦСКА 1948

Ден преди заминаването за  зимната подготовка в Турция новият старши треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев и спортният директор  Кирил Котев дадоха специална пресконференция в Пресклуб „България“.

Кирил Котев заяви пред репортерите, че на този етап “червените” няма да привличат друг футболист от Локомотив (Пловдив). До момента столичният тим се подсили с Бирсент Карагарен и Райън Бидунга, а освен това се смяташе, че в посока София ще поеме и десният бек на “смърфовете” Матеус Силва. Той разкри още, че клубът иска да се раздели с бразилеца Енрике Рафаел.

“Трансфери ще има със сигурност. На този етап, с привличането на тези двама състезатели от Локомотив, едва ли ще привлечем някой друг от клуба. Относно Карагарен – ние си го искахме доста отдавна.  Сега, като го привлякохме, ще трябва, за съжаление, да се разделим с Денислав Александров. Той е наясно, че конкуренцията е голяма и доста трудно ще стане за него. Предложихме му да играе във втория отбор и той предпочете да отиде някъде другаде да се развива. Благодарни сме му за всичко, което е направил до момента. Длъжни сме да го пуснем“

Шефът на ЦСКА 1948 подчерта, че всичко, освен влизане и участие в евротурнирите, ще се счита за провал, а отборът ще се бори за престижно представяне както в първенството, така и н турнира за Купата на България.

„Всичко, освен влизане и участие в евротурнирите, ще е провал за нас. Наясно сме с това. Готвим се както на трансферния пазар, така и в тренировките. Ще търсим дефанзивен футболист. Като се осъществи трансферът, ще стане ясно за всички. Имаме достатъчно дълга скамейка и това ни е основната цел – навсякъде да има конкуренция. Ще се борим на двата фронта с всички сили.Имаме набелязани имена. Знаем какво точно искаме – и българи, и чужденци. Има оферти и за наши футболисти“, заключи Котев. 

Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев  разкри, че е доволен от всички играчи, които по време на паузата са спазвали индивидуалните си програми и коментира раздялата с Денислав Ангелов, която бе обявена по-рано днес, както и тренировъчния процес в отбора.

“За един млад футболист като Денислав е много важно да играе. Най-важното е да трупа игрови минути, а не да стои резерва. За радост, откакто влязох в клуба, имаше програма, по която играчите да работят в паузата. Всички момчета са работили, защото това се видя и на изследванията и в тези 6-7 дни откакто тренираме заедно. Всяка тренировка  се следи  с GPS системата. Имаме нужната информация, от която се вижда, че всеки един играч е изпълнил програмата, която му е дадена. Не можем да разделяме първенството от Купата – големите отбори не го правят и ние гледаме в тази посока“, каза Янчев и поясни, че като схема и начин на игра няма да има големи промени в ЦСКА 1948.

„Всеки  треньор си има своите виждания. Като схема и начин на игра няма да има големи промени. Ще се работи малко по-детайлно в някои компоненти от играта. Не съм привърженик на това, за да покажа, че съм аз, да сменя тотално схема и начин на игра. Съвсем леко ще се коригират нещата”, заяви Янчев.