Световният шампион по кикбокс Мариян Петков и треньорът му Галин Методиев отличени с награди за 2022 г.

Световният шампион по кикбокс Мариян Петков и треньорът му Галин Методиев отличени с награди за 2022 г.

Пресклуб „България“ връчи специална статуетка с фигура на кикбоксьор на 17-годишния талант Мариян Петков, който през октомври миналата година стъпи на върха на световния елит в стил лоу кик на първенството до 19 г в Йезоло, Италия. А неговият треньор Галин Методиев получи значката „Сребърен сокол“, символ на мъжество, решителност и стремеж към победа. Стилни плакети за двамата бяха подготвени и от спонсора “Burnit Sun System”.  

Освен световната титла до 19 г. в лоу кик, кат. 86 кг , през 2022 г Мариян е републикански шампион при мъжете в стил К1, в същата теглова категория. Вече мисли и за дебюта си при мъжете на Световно първенство:

„Най-много искам тази година да спечеля златен медал на Световното първенство за мъже и жени в Барселона“, сподели след церемонията боецът от клуб „Шуменска крепост“ – клуб №1 по кикбокс у нас. „Разбирам, че  съм постигнал нещо голямо, но трябва да продължа“, коментира Мариян виждането си за своето развитие след триумфа му в Италия, където освен  за личния си успех, ликуваше и за шампионската титла отборно  след 28 златни 22 сребърни и 20 бронзови медала.  

  

 

Треньорът Галин Методиев също планира 17-годишният му възпитаник да се подготви за участие на най-големия спортен форум при мъжете, без да пропуска  Европейското и Световното първенство за юноши. Специалистът залага на няколко големи турнира в програмата за подготовка при мъжете, като най-силната надпревара е Световната купа в Унгария, където са конкурират всички асове в кикбокса. Предвиден е и лагер с националния отбор във Варна заедно със състезатели от други държави. Клубът в Шумен също осигурява отлични условия за подготовка. За разлика от много други клубове, в „Шуменска крепост“ не са проблем спаринг партньорите: „Имаме много спаринг партньори, топ състезатели – мъже“, заяви тренъорът Галин Методиев. Ключът към възхода на клуба е всеотдайната работа с децата и доверието между ръководството, треньорите  и състезателите, разкри Методиев.

„Да влезе в медалите на Световното първенство за мъже“ – това си пожела треньорът на Мариян Петков. Специалистът си спомня винаги как преди време на едно състезание 13-годишното момче  преглъща силната болка от счупената капачка на коляното, но продължава да се бие и не се отказва до края. Тогава треньорът разбира, че от Мариян ще стане голям боец.

Галин Методиев подчерта също, че откакто Галин Димов е председател на Конфедерацията по кикбокс спечелените титли и медали са много повече. Централата помага на всички клубове и ако това продължи занапред по същия начин, отличията ще стават многократно повече.