Радина Томова и Катрин Велкова са Спортист и Треньор №1 на Локомотив София

Радина Томова и Катрин Велкова са Спортист и Треньор №1 на Локомотив София

На специална церемония в Пресклуб „България“ ръководството на ОСК Локомотив София награди най-добрите си спортисти, отбори и треньори за 2022 г. Преди награждаването президентът на клуба Даме Стойков заяви пред репортерите:

„Изпращаме една много успешна година за всички спортове в Локомотив София. Имаме шампиони, вицешампиони и медалисти от световни и европейски първенства по бокс,  джудо и самбо за жени, юноши и девойки. Върхът за 2022 г. е световната титла на  Радина Томова – рожба на нашата школа по художествена гимнастика. Този клуб е с кратка история, но се развива много бързо благодарения на Катрин Велкова – председател  и старши треньор  в клуба, както и на нейния щаб.

ВК „Локомотив 1929-НИДО“ има три финала в три възрастови групи  – това е най-доброто им класиране в 15-годишната история на клуба. Макар и с много кратка история, най-новият ни клуб – по тенис, стана трети на отборното първенство, а Мартин Димитров, който е и треньор, е първи в ранглистата при мъжете. Девойките старша възраст от баскетболния клуб, които са в основата и на женския отбор, са финалисти в Купата на България и трети на държавното първенство. Но най-важното е, че след 10-годишна упорита работа успяхме да създадем отлични условия за тренировъчна дейност на над 1600 деца. Това е най-голямата радост и гордост за мен – да виждам пълните с трениращи деца зали! Имаме над 60 треньори, които със своя труд и професионализъм  развиват талантите на младите спортисти. Имаме ясни правила за работа, треньорите имат свободата да взимат своите решения и същевременно имат моята подкрепа. За мен е удовлетворение, че сме добър екип, а това е важно условия за постигането на високи резултати“.

За Спортист №1 на Локомотив София за 2022 г. бе избрана световната шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика Радина Томова, която бе  наградена от  Даме Стойков. Личната наставничка на Томова Катрин Велкова бе определена  за Треньор номер 1 за изминалата година. Тя получи наградата си от кмета на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

“Тази награда е много специална за мен, защото през тази година се навършват 10 години от основаването на клуба по художествена гимнастика Локомотив (София), който аз ръководя”, каза Велкова.

Номер 2 в класацията е европейската вицешампионка по бокс Светлана Каменова, а на трето място е бронзовият медалист от Европейското първенство по джудо до 23 години в Сараево (Босна и Херцеговина).

Отбор номер 1 е волейболен клуб Локомотив 1929-Нидо, който спечели три сребърни медала в три възрастови групи на държавните първенства.

Специални награди получиха баскетболната легенда на клуба и олимпийска вицешампионка от Москва 1980 Диана Брайнова по повод нейната 70-годишнина и олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева за принос в развитието на спорта. Тя беше на церемонията с 6-месечната си дъщеричка Цветелина.

10-те  на най-добрите спортисти на ОСК Локомотив (София) за 2022 година:
1. Радина Томова (художествена гимнастика)
2. Светлана Каменова (бокс)
3. Георги Граматиков (джудо)
4. Мартин Димитров (тенис)
5. Ангел Димитров (бокс)
6. Анна Стоева (самбо)
7. Петър Арсовски (бокс)
8. Цветан Цветков (самбо)
9. Ерен Карбаш (карате)
10. Джеймс Шервут (ръгби)

3-те  най-добри отбори на ОСК Локомотив (София) за 2022 година:
1. Волейболен клуб Локомотив 1929-Нидо
2. Тенис Локомотив 1929 (София)
3. Баскетболен клуб Локомотив (София) за девойки старша възраст