След Купата на България ВК"Звездец" посяга към титлата и място в елита

След Купата на България ВК"Звездец" посяга към титлата и място в елита

„Ще се борим за влизане в Суперлигата“, заяви днес в пресклуб „България“ президентът и старши треньор на на волейболния клуб в Горна малина Иван Генков, след като „Звездец“ грабна Купата на България във финалния мач на Висшата лига срещу Етрополе.  Това е първи трофей в 65-годишната история на клуба и затова Генков благодари на всички преди него, поставили основите на волейбола, както и на общината и на спонсорите за труда, за подкрепата и любовта им към спорта и отбора. „Големият успех за Купата бе постигнат с дух, желание и малко късмет“, коментира старши треньорът. „Преди мача се помолих този път късметът да бъде на наша страна. Етрополе беше фаворит, има играчи с опит в Суперлигата“, добави специалистът, който изцяло работи на доброволни начала в клуба, така както и състезателите.  „Такава мощна подкрепа от феновете не съм очаквал! Нашата агитка беше по-мощната!“, възкликна треньорът.

Сега за опитния специалист и ръководител предстои най-напред да се справи със задачата да  участват в плейофите на първенството.  Той си дава сметка, че със скромния бюджет на отбора, дори да станат шампиони във Висшата лига, което ще ги изпрати директно в Суперлигата от следващия сезон, може да не издържат финансово на високите изисквания и  впоследствие да се откажат. 

„Спечелете първенството и ще намерим пари!“ Така кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов разсея всякакви съмнения и тревожни мисли за несгоди.” Във ВК „Звездец“са най-интелигентните момчета!”, продължи кметът. Спортът има голямо значение за развитието на общината, изтъкна той. След спечелената от волейболистите Купа той е убеден, че ще  нарасне бюджетът на клуба, тъй като по-лесно ще бъдат убедени фирмите да помагат на отбора.  ВК „Звездец“ разполага с модерна зала с капацитет от 1000 места. Проблемът за организиране на състезания и тренировъчни лагери за гостуващи отбори е недостатъчната леглова база, която е разпръсната в къщи за гости.  До 2 години в Горна Малина ще има модерен хотел, увери кметът, който вече е провел разговори с две сериозни фирми  – за ремонт на старо общежитие и за изграждане на нова постройка до хидропарка. В посочения срок със сигурност един хотел ще бъде готов,  уточни инж. Жиланов.

Иван Генков оценява като приоритет за бъдещето на отбора състезателите да продължат да играят в „Звездец“. Капитанът Стефан Славков сподели, че от 20 години е в отбора, израснал е с него, сега е и треньор в детско-юношеската школа и ще продължи кариерата си на това място.

Пламен Георгиев, обявен за MVP на отбора, декларира, че от 6 години е в „Звездец“. Пристига от родния си град Карлово, за да следва финанси в УНСС. Завършва бакалавърска, а след това и магистърска степен. Държи на отбора, защото колективът е много добър. „Сигурен съм, че оставам в отбора,“ каза той. А в по-далечно бъдеще иска да влезе в ролята на финансов или спортен мениджър на любимия отбор.

Топреализаторът Андреа Иванов смята, че е малоумие да напуснеш тази атмосфера, която е създадена във ВК „Звездец“.  Един колектив трябва да се сработи и това е най-важното, добави той.  В Горна Малина имаме хубав спортен комплекс, подчерта още волейболистът, който се занимава със семеен бизнес.