Тодор Янчев: Излизаме за победа срещу Ботев Враца

Тодор Янчев: Излизаме за победа срещу Ботев Враца

На традиционната пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели очакванията си за предстоящия мач с Ботев (Враца) от ХХ кръг на efbetлига. “Червените” гостуват на стадион “Христо Ботев” в неделя (19 февруари) от 12:45 ч.

Наставникът на „червените“ заяви пред репортерите, че отборът му трябва да се абстрахира от състоянието на терена и изрази надежда, че срещу врачани ще може да разчита на новото попълнение Педриньо.

“Очакванията са както  за всеки един мач. Нашата нагласа и самата подготовка за дадения двубой е само с мисълта за победа такава е нагласата и на играчите. Ще срещнем един доста добър, организиран отбор, който играе на собствен терен. Гоним нашите цели през този сезон. В този момент всички терени са на кажи-речи на едно и също ниво. Трябва да се абстрахираме от този факт, имаме по-добрите играчи. А по-добрият играч винаги се настройва по-добре към условията. Не мислим какво влияние ще окаже теренът. Не приемам оправдания, че теренът е крив и има дупки“, каза Янчев и подчерта, че не дели отборите на фаворити и аутсайдери.

„Нека да гледаме мач за мач. Като дойдат директните двубои, аз не ги деля на фаворити и аутсайдери. Към всеки един отбор  ще подхождаме максимално отговорно и концентрирано. Ако взимаш точки от големите, а ги губиш срещу малкитете отбори, каква е ползата? На дневен ред е Ботев (Враца), фокусът ни е върху тях. Дай Боже да изпълним целта си“.

Янчев заяви, че контузията на Александър Янчев ще го извади от отбора поне за месец и половина.

„Неприятна е  ситуациятя с Александър Колев, получи травма в мача с Хебър около 15-та  минута, но доигра мача. Аз дори не разбрах, че има  контузия. След края на срещата като видяхме резултатите от снимката, се оказа, че има фрактура на пета метатарзална кост на стъпалото. Претърпя успешна операция и започва възстановяване. Месец и половина ще бъде извън строя. Неговото отсъствие ще бъде загуба за нашия отбор, лишаваме се от силен характер в съблекалнята”, каза Янчев и допълни, че Колев  вече е започнал да прави упражнения по индивидуална програма.  Старши треньорът на ЦСКА 1948 поясни, че се надява, че още тази седмица  новото попълнение Педриньо ще може да играе.

„Имам уверение, че чисто документално всичко ще бъде наред и ще може да разполагаме с него”, заключи Тодор Янчев.

На пресконференцията присъства и левият бек на ЦСКА 1948 Ангел Лясков, който потвърди думите на старши треньора Тодор Янчев, че всички в отбора са с амбиция да победят и състоянието на терена не може да бъде оправдание.

„Треньорският щаб прави всичко, за да ни подготви за победа. Ако изпълним указанията, ще спечелим мача Какъвто ще е теренът за нас, такъв ще е и за тях. Не може да ни служи като оправдание“, каза Лясков и допълни, че  има добри спомени от престоя си в Ботев Враца“.