ВК Хебър слага във витрината 8-ата си награда за Отбор на месеца

ВК Хебър слага във витрината 8-ата си награда за Отбор на месеца

Днес в пресклуб „България“ президентът на ВК Хебър Александър Иванов и двамата централни блокировачи Николай Николов и Илия Петков получиха от “Burnit Sun System” специално изработения плакет за отбор на месеца. През януари волейболистите на старши треньора Камило Плачи спечелиха 4-та Купа на страната, което им донесе признанието на спортните редакции за 8-ми път като отбор №1 от 2019 г насам. Тигрите от Пазарджик оглавиха анкета за януари т. г. със 17 гласа от общо 26. На второ място с 6 гласа е дуетът по сноуборд Андреа Коцинова и Тервел Замфиров за спечеления сребърен медал в отборния гигантски слалом на Европейския зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия. Третото място с 2 гласа е за ВК Марица Пд – носител на Купата на България при жените, следва БК Рилски спортист /1 глас/ – първенец във временното класиране в НБЛ без загубен мач.  

След церемонията Ал. Иванов благодари за поредното отличие в престижната месечна класация на пресклуб „България“ сред спортните редакции и медии и се похвали, че Хебър има специална витрина, в която съхранява наградите за отбор на месеца. 

Клубният президент коментира и актуалните теми, свързани с представянето на тима в първенството на efbet Суперволей и загубите от Нефтохимик, Дея и Левски. „Притиснати сме до стената, но трябва да се справим“, каза Иванов и напомни, че през миналия сезон /2022 г-2023т/, когато  направиха серия “непобедимите“ / б.а. с 35 последователни победи без загуба/, са имали проблеми, които тогава  обаче не са се проявили, за разлика от сега.  Иванов смята, че е естествено след постигнатия връх със завоюваната Купа, да има някакъв спад, но той е сигурен, че трите последователни загуби в първенството ще направи отбора по-силен и това не е клише, защото той самият вижда каква е мобилизацията и формата на играчите по време на тренировки.  

Президентът на Хебър бе категоричен, че въпреки загубите досега, както и засилената конкуренция в първенството, отборът остава фаворит за титлата в шампионата. Ако все пак не успеят да постигнат най-високата си цел, това би било провал за пазарджишките тигри. Тази лоша оценка се обяснява с възпитателния модел на работа в Хебър. „Няма как да изграждаме манталитет на победители, ако се примиряваме със загубите“, е позицията на Иванов. Освен това, той изтъкна, че в Пазарджик играят най-добрите волейболисти и посочи за пример присъстващите на пресконференцията Николай Николов и Илия Петков, които са най-класните централни блокировачи у нас.  Имаме и най-големия щаб от кондиционни треньори и физиотерапевти, добави Иванов.

Думите му потвърди Николай Николов, който разказа за преживяна тежка травма, лекувана с операция. Имаме голям и добър медицински щаб. Възстановиха ме за два месеца, макар че аз самият не вярвах отначало, че може да стане за толкова време, каза волейболистът.  За него преживяното е презареждане, защото когато минеш през такова изпитание, трансформираш натрупаната умора от работата в мотивация, поясни волейболистът. 

Александър Иванов не пропусна да вземе отношение и по въпроса за бъдещето на Камило Плачи. Вярно е, че италианецът има предложения за национален селекционер от няколко държави, но дали ще приеме някоя оферта не е ясно засега,  се разбра  на пресконференцията. Има уговорка да бъде старши треньор на Хебър и през следващото първенство 2023 г-2024 г, заяви клубният президент.  Той призна, че вече прави сондажи за окомплектоване на отбора за следващия сезон, което е нормална практика.