Тодор Янчев: Една победа ще ни даде възможност да се доближим до водачите в първенството

Тодор Янчев: Една победа ще ни даде възможност да се доближим до водачите в първенството

На традиционната пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели очакванията си  преди дербито с ЦСКА – София в неделя. Според специалиста двубой не бива да се смята за нещо по-различно от всички останали такива. Янчев благодари на Българския футболен съюз, който взе решение срещата да се играе в Бистрица, а не на Националния стадион. Янчев направи интересно изказване по повод коза на ЦСКА – София, който той не пожела да назове.

“Предстои поредният кръг от нашето първенство, при нас всичко е нормално, готвим се за поредния мач. Нищо по-специално от това, което е било до този момент. Искам да благодарим на БФС за решението мачът да е в Бистрица, защото така ни дават право да си домакинстваме, както сме го правили и есента с редица други отбори, които гостуваха там и мачовете преминаха напълно нормално. Не виждам причина мачът да го делим на нещо по-специално – малко се хвърля фокуса към ексцесии, които не се знае дали ще се случат. Аз лично вярвам в добротата и разума на всички хора, които обичат своите отбори. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили цяла есен“, каза Тодор Янчев пред репортерите и допълни, че познава голяма част от техните футболисти, както и качествата им.

„Познавам и класата, и качествата на нашите играчи. Наистина това ми носи повече информация, защото съм бил и на двете места. Това е един плюс за мен като цяло. Наистина една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от преследвачите ни, което е важно за нашия отбор, защото си имаме цел в първенството. Рано е да говорим за титлата, тепърва ще се разделя форматът, ще има още дерби срещи и там ще се реши първенството, рано е да се правят заключения“, коментира Янчев и подчера, че отборът се готви като за всеки съперник. Според него се  вкарва  изкуствено напрежение  преди мача, това е спорт, а спортът е най-хубавото нещо от живота и не вярва да има ексцесии.

На въпрос как очаква да бъде посредщнат от привържениците на ЦСКА-София, Янчев отговори:

„Каквото и да е, ще го приема. Аз разбирам този мач по друг начин, много хора го разбират по коренно различен начин, но аз съм по-позитивен човек, абстрахирам се от тези неща. Футболът е една прекрасна игра, не трябва да се обръща такова внимание на това, което става по трибуните“.

Наставникщът на ЦСКА 1948 подчерта, че няма проблеми с контузени играчи.

„Сидклей тренира на пълни обороти, очаквам документално да бъде готов, а утре ще определя групата за мача, това е изцяло мое решение. Една победа винаги е сладка, независимо срещу кой отбор я постигаш. В случая срещу първия в класирането ние гоним нашата цел – участие в евротурнирите. Мисля, че отборът е узрял за това предизвикателство. Не деля съперниците по имена. Всеки съперник има слабости, ние анализираме техните, те сигурно анализират нашите, така е.  Не бих казал, че Дюкенс Назон е най-силното им оръжие. Да, в последните мачове наистина реализира голове, но ние имаме наш подход, който ще изпълним. Козът на съперника за мен е по-различен в този мач. Всички го знаем, но няма да го кажа“, каза Янчев и заяви, че Ивайло Чочев е най-резултатният играч в Европа на тази позиция, той е дефанзивен халф и това е радостно. „Явно националният селекционер има свои виждания и не се влияе от формата и головете на Ивайло, за мен е важно, че той вкарва. Мачът с Локомотив (София) вече е история, гледаме изцяло към следващия мач. След неделя вече ще мислим за следващия мач, независимо как ще приключи този. Трябва да не летим в облаците. Играл съм доста дерби мачове, нагласата е да победим. Победата е важна във всеки един мач, настройваме се за победа”, заключи Тодор Янчев.

На пресконференция присъства и нападателят на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк.

Украинският нападател заяви, че очаква труден сблъсък, но точно такива мачове са по неговия вкус.

„Очаквам този мач, дерби е, ще бъде сериозна битка. Готвим се, чакаме го. Ще бъде трудно, но аз обичам такива мачове. Целта е да победим, искам медали и трофеи в моята кариера“, заяви Сердюк и добави:

„Преди този мач е малко по-различно, отколкото срещу друг опонент, но това е нормален мач. Труден мач, но нормален. И той носи три точки, като всеки друг. Всяко дерби е трудно, надявам се да победим“, каза украинецът.