Баскетбол: Мотото на Купата на България е максимален брой родители и двойно повече деца !

Баскетбол: Мотото на Купата на България   е максимален брой родители и двойно повече деца !

Турнирът за Купата на България по баскетбол ще се превърне в истински празник за децата, това обещаха пред медиите ръководителите на  Левски и ЦСКА на съвместна пресконференция в Пресклуб „България“. Надпреварата ще се проведе идната седмица в “Арена София” (21-24 март), а двата клуба са нейни съорганизатори.

“Радващо е, че това е единствената зала в България, която няма да даде предимство на някой от отборите. Не срещнахме никакво противодействие от  другите клубове и от федерацията. За мен е радващо, че  всички клубове, които ще участват в турнира, подкрепиха това София да е домакин“, заяви пред репортерите президентът на БК Левски  Тити Папазов и добави, че едно от нещата, които са дали предпоставка да се случи това съвместно домакинство, е неговите отлични отношения с  Александър Чакмаков и Роберт  Гергов.

„Баскетболът е един от най-интелигентните спортове. Може да има съперници на терена, които извън него ядат един общ хляб. Едно време Левски и ЦСКА стояха заедно и нямаше войни. Нашите взаимоотношения с ЦСКА са прекрасни и така се роди тази идея. Знаем, че ще бъдем упреквани, че залата няма да се напълни, защото нямаме тази голяма баскетболна публика. Но целта ни е да заразим децата. Ние живеем във време, в което Александър  Везенков е най-добрият баскетболист в Европа. Не се знае кога ще имаме друг като него. Такава силна доминация в Европа – всички  трябва да се гордеем с него. Рядко се случва един баскетболист да вземе и трите награди в една година – за топ реализатор, най-добър борец и най-висок коефициент. А това Везенков може да постигне този сезон. Трябва да използваме всеки миг, в който той покорява залите в Европа“,заключи Папазов.

Президентът на БК ЦСКА Роберт Гергов подчерта, че без ЦСКА и Левски интересът не може да бъде много голям.

„За да има интерес, трябва да има съперничеството между Левски и ЦСКА. От тази година отново го има. А и шампионатът е много оспорван. Ние започнахме неубедително първенството, но сега вече ни спрягат за фаворити, което не знам колко е добре. Всички говорят, че сме фаворити. Работим постепенно, професионално, подсилихме и отбора”, заяви Гергов и допълни, че мотото на турнира тази година е „Максимален брой родители и двойно повече деца!“. Затова ще бъде направен жест към школите-всички ученици ще влизат безплатно в залата с ученическа карта. И си пожела финал между Левски и ЦСКА.

“Надявам се да напълним залата, защото отдавна не е имало такива събития в „Арена София“. Надявам се всички софиянци да се насладят на баскетбола. Време е родителите отново да започнат да водят децата си в залите и по стадионите. “Арена София” е перфектно съоръжение. Сигурен съм, че ще станат чудесни мачове. Ще се постараем да има шоу на почивките – с мажоретки, с различни турнири”, обясни  изпълнителният директор на БФ Баскетбол Филип Виденов, който се е заел с развлекателната част от организацията на турнира.