БК Левски и Димитър Ангелов обраха наградите за Отбор и Треньор на март

БК Левски и Димитър Ангелов обраха  наградите за Отбор и Треньор на март

На специална церемония в Пресклуб „България“ БК Левски и старши треньорът на тима Димитър Ангелов бяха наградени за Отбор и Треньор №1 на месец март в традиционната анкета на Пресклуба сред спортните медии и редакции.

За спечелената Купа на България при мъжете през март баскетболистите на Левски получиха 18 гласа отучаствалите в анкетата  25 медии, а 7 гласа има националният ансамбъл по художествена гимнастика. В анкетата при  треньорите Ангелов получи 15 гласа, старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова  има 6 гласа, а личният треньор на Стилияна Николова – Валентина Ганева, е с 4 гласа.

“За мен тази награда беше страхотна изненада. Не очаквах, но съм много приятно изненадан. Благодаря много за това, че трудът ми,  този на състезателите  и на  всички в клуба е оценен. През този месец показахме лицето, което трябва и което искаме Левски да показва”, заяви наставникът на Левски след награгждаването и добави:.

 “Спечелването на Купата бе своеобразен връх на нашите усилия до момента. Този приз ни задължава да продължаваме да играем на високо ниво.

Капитанът на отбора Асен Великов също благодари за отличието.

 “Благодаря от името на целия отбор за това признание. За нас Купата на България беше един изключително позитивен момент. Както каза и Митко, това признание задължава. Надявам се в плейофите да продължим с доброто представяне”, пожела си Великов.

Друг от лидерите на Левски Златин Георгиев коментира пред репортерите:

 “Мисля, че стана един прекрасен турнир в прекрасна зала и с хубава атмосфера. Заслужено спечелихме трофея.”

На въпрос какво очаква да бъде представянето на Левски в НБЛ, Димитър Ангелов заяви, че очаква надпреварата в Националната баскетболна лига   да бъде изключително интересна до самия край на сезона. До началото на плейофите остават да се изиграят четири кръга, а “сините” утре  посрещат старозагорския Берое от 19:00 часа в зала “Триадица” в среща от 30-ия кръг. Двата състава в момента заемат съответно шесто и седмо място във временното класиране.

“До края на редовния сезон ни остават четири мача – домакинства на Берое, Академик Пловдив и Ямбол, както и гостуване на Шумен. Аз и преди казах, че ние сме отбор, който може да победи всеки. Ние ще сме някъде между пето и седмо място в класирането. За нас няма значение срещу кой отбор от по-предно класираните ще играем. Вече започваме да работим и по някои неща за плейофите. В началото на сезона целта ни беше да надграждаме постепенно, но така се получиха нещата, че вече постигнахме резултати. Може би това, че нашето ръководство не ни е поставило конкретни цели, ни дава възможност да играем освободено. Но самото име на Левски задължава. Мисля, че отборите в първата осмица са изключително равностойни и в плейофите са възможни всякакви изненади. Смятам, че това ще е едно от най-равностойните първенства”, каза Ангелов, а по повод утрешния мач  с Берое добави:

“Труден противник. Не случайно скоро победиха Балкан като гости. Няма да ни е лесно, но се надявам да покажем добра игра в защита. Благодаря и на хората, които идват да ни гледат в залата, защото след Купата интересът към нас се повиши и зала “Триадица” започна да се пълни. Надявам се и утре да стане хубав мач”, заключи Ангелов.