Дюкенс Назон: Трябва да спечелим останалите 5 мача

Дюкенс Назон: Трябва да спечелим останалите 5 мача

На специална  церемония  в Пресклуб „България“  нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон  бе награден  за Играч на 30-я кръг. За  хеттрика си  при успеха  на „армейците“  с 5:1 над Ботев Враца Назон получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. Васил Панайотов (Черно море)  има 5 гласа, Кайо Видал (Лудогорец)  е с  3 гласа,  а Георги Търтов (Хебър) – 2 гласа.

“Щастлив съм да спечеля тази награда отново, за втори път през сезона. И дано я получа и още един или два пъти в плейофите. Благодаря на всички и най-вече на своята съпруга и нашето дете, които със сигурност са най-големите ми фенове”, каза Назон след награждаването и допълни:

“В момента моята цел е да спечеля титлата с ЦСКА. Разбира се, като нападател искам да продължавам да вкарвам и да стана голмайстор на първенството. Но съм фокусиран върху по-големия трофей.”

Назон заяви, че феновете  са им  липсвали много срещу Ботев Враца, защото футболистите  се нуждаят от тях.

„Те са много сериозен фактор, вдигат сериозен шум, създават притеснение в противника. Ние се борихме за тях и се радвам, че победихме убедително.”

Назон поясни, че играчите  винаги са концентрирани,  без значение дали играят като домакини или като гости.

„Успяваме да балансираме нещата и не съм си правил сметка колко печелим като домакини или гости. Трябва да се абстрахираме от тези фактори и винаги да побеждаваме. Остават ни 5 мача и трябва да спечелим всеки от тях. Не смятам, че отборът става зависим от мен. Като нападател моята цел е да завършвам атаките и се радвам, че успявам да го правя. Това се очаква от мен. Аз съм просто част от пъзела”, каза нападателят и подчерта, че  е лесно е да каже, че отборът е втори заради загубата срещу Лудогорец.

„Но ние не победихме и в други мачове преди това, когато също заслужавахме трите точки. Това не ни влияе. Имаме 5 финала до края и един от тях е точно срещу Лудогорец. Ако ги надиграем в плейофите, ще заличим техните победи от редовния сезон”, каза  Назон и заяви, че никой в ЦСКА не е радостен от решението на БФС.

“Не сме радостни от решението на БФС. Няма как да е добре за нас, че ще домакинстваме на Черно море на чужд стадион. Но сме длъжни да спечелим, въпреки обстоятелствата. В последния мач те ни отстраниха за Купата, но в края на срещата бе много, много тежко за тях и имаха късмет, че не изравнихме. Вече ги победихме два пъти за първенството и ще търсим нови три точки“, заключи  Назон.