България има шампион по карате в Световната младежка лига

България има шампион по карате в Световната младежка лига

Състезателите на карате клуб „Ронин 11“ се представиха на изключително високо ниво на провелата се СВЕТОВНА младежка премиер лига от K1 сериите в Пореч, Хърватска от 29 юни до 2 юли т.г..

Петър Михайлов завоюва златен медал в категория кадети до 57 кг. Това е първото такова постижение за България в тази възрастова група, като по пътя си Петър отстрани състезатели от 7 държави и общо 96 участници в категорията и се качи на най-високото място на стълбичката с победи както следва:

8-0 Сърбия; 9-0 Италия; 3-1 Италия; 5-1 Франция; 5-5 Германия; 2-1 Белгия; 2-0 Латвия

Борис Ханджиев се представи блестящо и достигна до почетното трето място при децата до 14 години, изигравайки 5 срещи, като първата отпадна след резултат 0:0 със съдийско решение. В репешажите за медал той отстрани състезателите от Португалия с 5:0, Германия 6:1, Гърция 0:0 и победа със съдийско решение, и накрая 5:2 с Украйна.

Мартин Михов завърши на девето място в своята категория от 96 участника, като това за него беше дебют при кадетите.

Чудесно представяне и за останалите ни състезатели, които спечелиха по няколко срещи в техните категории и не им достигна малко за медал- Владислав Вакарелов, Пламена Никифорова, Ивета Георгиева,  Димана Русева, Виктория Николова. Това е най-силното представяне на България за турнир от този ранг, като карате клуб „Ронин 11“ е единственият клуб, който спечели два медала за България.