Педриньо: В новия сезон ще се борим за първото място

Педриньо: В новия сезон ще се борим за първото място

На специална церемония в Пресклуб „България“ крилото на ЦСКА 1948 Педриньо бе награден   за Играч №1 на 34-ия кръг от предишния шампионат. За изравнителния гол в мача с ЦСКА-София Педриньо получи 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти.

Кирил Десподов /Лудогорец/ е с 6 гласа,  Димитър Илиев /Локомотив Пд/ има 2 гласа,  а Игор Тиаго /Лудогорец/ и Якуб Пьотровски /Лудогорец/  получиха по  1 глас.

„Целта пред нашия отбор не беше да бърка работата на някой – ние гледаме нашия си тим и играем феърплей. За новия сезон се надявам  да се борим за първото място, а не да бъркаме сметките на другите. Имаме добър колектив, което е най-важното. Сега идват доста нови футболисти и се надявам да се вдигне нивото и конкуренцията в отбора. Това прави играчите по-добри, защото всеки идва да играе и да се бори за титулярното място. Убеден съм, че отборът ни ще е по-силен и ще се борим за титлата“, каза Педриньо след награждаването и допълни, че  се опитва да вкарва всеки мач,  няма значение срещу кой отбор играе.

„Но да вкарам голове срещу Лудогорец, ЦСКА София и Левски е по-различно. Ще се опитам да вкарам и срещу Левски в предстоящия първи мач от новия шампионат“, каза той и поясни, че е успял  да се адаптира към България и футбола у нас.

„От 5 месеца съм тук. Вече ме познават и другите отбори.  В нашия тим има и други добри футболисти, а за краткото време, което  съм тук, няма как да стана лидер в отбора.  Аз съм в ЦСКА, за да работя здраво и да помагам на клуба“, каза Педриньо и коментира разликата в първенствата в България и Бразилия.

„Тук в България се играе по-агресивно, отколкото в Бразилия. У нас се играе по-бавен, но по-техничен футбол. С отбора на ЦСКА, който имаме в момента,  в бразилския шампионат ще бъдем в средата на таблицата“, прогнозира бразилецът.

Той заключи, че отборът е направил сериозна подготовка и са  играли контроли със силни отбори.

„Готови сме да победим всеки един съперник в България. Трябва да уважаваме всички, защото  всеки може да бие всеки“, заключи Педриньо.