Атанас Рибарски: Целта пред ЦСКА през новото първенство е да спечели титлата

Атанас Рибарски: Целта пред ЦСКА през новото първенство е да спечели  титлата

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде първата си пресконференция Пресклуб „България“ преди старта на новия сезон. Той говори както за предстоящия двубой с Левски, така и за задаващия се сблъсък с ФКСБ в Лигата на конференциите. Рибарски беше категоричен, че целта пред отбора му е да стане шампион на България.

“Очаквам динамичен и отворен мач с Левски, въпреки очакванията за горещо време.  Очакваме противникът да изглежда по малко по-различен начин спрямо миналия сезон, предвид новия треньор. Информирани сме, че мачът ще се проведе на стадион “Георги Аспарухов”. Очакваме да избистрим състава и да вкараме в игрови ритъм новите футболисти. Мисля, че използвахме максимално рационално малкото време, което имахме за позготовка. Като всеки треньор, мисля, че има неща, които могат да са по-добре. Виждам определена промяна в някои от аспектите на игра на Левски, предимно в атака. Нямат нови футболисти, да, но това мисля, че е плюс за тях , защото са обигран отбор”, сподели наставникът на “червените“ и допълни, че очаква новия алжирски нападател да дойде в България и да влезе максимално бързо в игра.

„Няма как да не разчитаме на нови играчи срещу Левски, доста момчета напуснаха. Напасват се новите, в процеса на работа ще избистрим игровия облик. Ще имаме сили да погледнем към първото място. Целта на ЦСКА винаги е да бъде шампион и да вземе Купата на България”, допълни той и подчерта, че за съжаление състоянието на Ивайло Чочев не е добро .

„Когато се прибирахме от Гърция, не очаквах, че ще е толкова сериозна контузия.  Има разкъсване на основната капсула, с ботуш е, надявам се в близката седмица-две да започне да тренира, за да може да играе  срещу ФКСБ.  Те са добър и балансиран отбор действително. Имат своите слабости, тепърва ще запознаем футболистите с тях. Нека се насочим към първите два мача от първенството, а после ще мислим за ФКСБ. Засега селекцията по-скоро е приключена, това бяха позициите, които бяха поставени още преди подготвителния период. Ще играем с тези футболисти, които са налични”, сподели  Рибарски и заключи:

“Сигурен съм, че отборът ще бъде по-силен от миналата година, без да обиждам предишните играчи. Дали имам спокойствие? В кой отбор има спокойствие, никъде няма спокойствие. Благодаря на г-н Найденов за подкрепата, но има цели, нормално е ако не постигнем целите, отговорността да нося аз. Целта е да сме две стъпала по-високо от третото място. Щом съм тук, смятам, че целта е изпълнима!“