Атанас Рибарски: Подготвяме се само за мача с Пирин,за двубоя с ФКСБ ще мислим след това

Атанас Рибарски: Подготвяме се само за мача с Пирин,за двубоя  с ФКСБ ще мислим след това

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде редовната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди предстоящия двубой срещу Пирин Благоевград във втория кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица е от 19:15 часа на 21 юли (петък).

„Очакванията са ми за един различен по характер мач от този, който играхме през миналия кръг срещу Левски. Ще имаме и различен подход спрямо миналата среща, но не очаквам да бъде лек мача срещу Пирин. Трябва ние да имаме инициативата и да имаме повече възможности пред противниковата врата“, коментира Атанас Рибарски.

Запитан  дали има смяна на капитана в отбора,  той каза:

 „Държа момчетата да си изберат сами капитана. Единодушно съблекалнята избра Радослав Кирилов за капитан, а в неговото отсъствие ще бъде Елитон“.

Рибарски подчерта,  че топлото време намалявам темпото на мачовете.

„Трудно е да се играе 90 минути през 3-4 дни. Не знам дали тези 15 минути, с които  ще се премести мача, ще допринесат за по-хладно време.  В Бистрица е малко по-хладно и се надявам температурата да е нормална. Говорихме с играчите и мисля, че ще имаме по-различен подход и облик в самата среща. Не омаловажавам отбора на Пирин. Те имат своите аргументи, но също имат проблеми. Не успяха да изградят този облик, който те искат. Както и в миналия мач, така и в този  новите ни попълнения ще вземат участие. Всеки следващ мач за тях е много ценен”, заяви Рибарски.

На въпрос дали трансферът на Аймен Маюс в ЦСКА 1948 се е провалил, той отговори:

„За съжаление, при алжиреца имаме различна информация. Връзката там е прекъсната и той няма да се присъедини към нас“.

Рибарски поясни, че са гледали отбора на ФКСБ, но  ЦСКА  първо играе с Пирин.

„ Въобще не сме планирали начина, по който ще излезем срещу ФКСБ и умишлено не искам да го правя. Единственото нещо, което сме тренирали и говорили в последните  дни, е за предстоящия сблъсък с Пирин. Не трябва да се допуска такава мисъл за по-следващия мач с ФКСБ”, завърши Атанас Рибарски.

На пресконференцията присъства и  Елитон, който е втори капитан на отбора на “червените”, ако в състава не е Радослав Кирилов.

„Очаква ни труден мач, колкото беше и срещу Левски. Трябва да направим всичко възможно да го спечелим. Статичните положения в ЦСКА  са тренирани много, надявам се по-често да бележим голове от такива ситуации“, заключи той.