Никола Илиев: Искам да стана шампион с ЦСКА

Никола Илиев: Искам да стана шампион с ЦСКА

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на ЦСКА 1948 представи новото попълнение в отбора – национала  Никола Илиев (18 г.).  Един от най-талантливите  млади български футболисти бе привлечен от столичния клуб под наем от “Интер” за сезон 2023/24. Пред репортерите Илиев изрази амбицията си да стане шампион на България през настоящия сезон.

“Искам да благодаря за топлото посрещане. Чувствам се перфектно в клуба, ще дам всичко от себе си, за да радвам феновете на отбора. Както на отбора амбициите са големи, така и моите са много големи. Искам да стана шампион на България с ЦСКА”, смело заяви Илиев.

Той обясни, че не се е колебал много, когато е получил офертата от ЦСКА 1948, но не разкри дали и други български клубове са го искали. Предложението му е допаднало, тъй като той търсел отбор, в който да трупа игрови опит, преди отново да продължи кариерата си извън България.

“Не бе трудно да се върна в България. Нямаше много колебание. Предложиха ми една добра оферта. Мисля, че беше преди около две седмици. Не съм се колебал. Тази крачка от юношеския към мъжкия футбол е много важна. Тук съм за да се развивам, да дам всичко от себе си и следващите години отново да изляза в чужбина. Има сериозна конкуренция в ЦСКА 1948, мога да играя във всички предни позиции, но най-добре се чувствам зад нападателя. Ако направя добри игри, да вкарвам голове и да правя асистенции, със сигурност ще играя в националния отбор.Аз трябва да се развивам една година в мъжкия футбол, да покажа на какво съм способен и след това ще видим. Дошъл съм за игрово време”, коментира Никола Илиев, който има вече 8 мача за мъжкия национален отбор, макар да е играл досега в младежката формация на “Интер”.

Той говори и за впечатленията си от италианския гранд:

“Основното нещо, което научих в Италия, е дисциплината. Там, за да успееш, трябва да си дисциплиниран и да следващ мечтите си. Имам доста тренировки с първия отбор на “Интер”. Един от идолите ми в клуба е Лаутаро Мартинес. От него гледах да попивам най-много. Поддържам  контакти с футболистите на “Интер” и със сигурност много ми помагат”.

Накрая Никола Илиев подчерта, че в началото ще му трябва малко време да се адаптира, но не мисли, че ще имам проблем с това.

„Може би мачовете с Ботев Пловдив ще бъдат малко по-специални, защото преди съм бил в този отбор, но няма да бъде нещо много по-различно. Конкуренцията не ме притеснява, дори напротив. Конкуренцията те прави по-силен. Не съм гледал много българското първенство и ще ми трябва малко време за адаптация”, заключи Илиев, който ще носи фланелката с номер 17.

Спортният директор на ЦСКА 1948 Кирил Котев  обяви, че интересът на клуба към Илиев е от поне една година, но сега са помогнали контактите на изпълнителния директор Добрин Гьонов в Италия, както и желанието на самия футболист. След като през юни 2024 г. приключи договорът да преотстъпване на Илиев, ЦСКА 1948 ще има право на избор дали да откупи правата му от “Интер”.