Атанас Рибарски: Има голям интерес към почти всички наши футболисти

Атанас Рибарски: Има голям интерес към почти всички наши футболисти

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски  даде редовната  си пресконференция в Пресклуб „България“ преди  предстоящия двубой срещу ФК Крумовград  от  петия кръг на efbet Лига.Рибарски започна брифинга с очакванията си за предстоящия мач.

“Очаквам да стане един хубав динамичен двубой. За дебютант в елита  Крумовград притежава добри играчи, добър облик, заяви  наставникът на „червените“, а на въпрос дали усеща напрежение и натиск във връзка с пропуснатата победа над останалия с 10 човека отбор от Хебър /Пазарджик/ и появилите се в някои  медии  информации, че постът на Рибарски не е много сигурен, той отговори:

“Единственият натиск, който усещам, е от времето. Всяка една седмица е важна  за нас, за да променим облика. Отборът е действително изграден от добри играчи. Никола Илиев го познавам още от юношеска възраст, след което му изгледахме няколко мача от Примаверата на Интер (Милано). Радвам се, че избра нашия клуб. С качествата, които притежава ще бъде основен играч и се надявам  да бъде и в националния отбор”.

Рибарски подчерта, че не  е тайна, че има интерес към много  играчи и ЦСКА.

„ Ние също имаме интерес към други играчи. Моята цел е да се фокусираме върху футболистите, с които разполагаме, за да можем да стигнем по-бързо до техния максимален потенциал и да го развиваме, а не да ги заменяме”, каза той ш допълни, че .поуките от мачовете с ФКСБ са, че непредизвиканите грешки се наказват и това струва доста скъпо.

„Трябва да сме максимално концентрирани и ефективен в противникото наказателно поле. С времето ще се изчисти това. Имаме европейско ниво да се представяме по-добре. Няма треньор, който да каже, че липсата на Ивайло Чочев не се е отразила. Надявам се възстановяването да е преминало добре. Той положи доста усилия за това”.

Рибарски уточни, че за мястото на Чочев се борят двама млади таланти. Стоян Стоичков, който беше привлечен от Пазарджик, дава все по-сериозна заявка за титулярното място. Но типичен дефанзивен халф е Емил Ценов, който е юноша на ЦСКА-София, а в мъжкия футбол влезе с екипа на Миньор (Перник).

“Емил Ценов и Стоян Стоичков са футболисти с огромен потенциал. Емил Ценов излезе от групата за мача с Хебър, а на негово място влезе Ивайло Чочев. И  Ценов, и Стоичков ще трупат игрови минути в първия отбор. Надявам се да имаме едно ядро от млади перспективни играчи”, завърши Атанас Рибарски.