Националният отбор по волейбол до 21 години е Отбор №1 за юли в анкетата на Пресклуб „България“

Националният отбор по волейбол до 21 години е Отбор №1 за юли в анкетата на Пресклуб „България“

 На специална церемония в Пресклуб „България“ националите на България по волейбол до 21 години бяха наградени като Отбор на месец юли в традиционната анкета на пресклуба сред спортните медии и редакции. За третото  място и спечелените бронзови медали на Световното първенство в Бахрейн те получиха 19 гласа от участвалите в анкетата 24 медии. С три гласа е националният отбор по волейбол за юноши до 17 години, който стана европейски вицешампион на първенството в Черна гора, а два гласа получи националният ансамбъл по художествена гимнастика, който е световен шампион в многобоя на първенството в Румъния.

Маркетинг-директорът на Сънсистемс Йонко Атанасов връчи специалния  плакет на победителите. Четиримата състезатели, които присъстваха на награждаването заявиха, че  са щастливи от постигнатия успех и третото място, спечелено на Световното първенство в Бахрейн.

Центърът Ивайло Дамянов, който е един от основните състезатели в отбора,  заяви:

„В самото начало не осъзнах всичко, защото допуснахме загуба на полуфиналите. След завръщането разбрах какво точно сме направили и съм доволен”.

Неговият съотборник Владимир Гърков е удовлетворен от победния завършек на шампионата за България.

    “Много съм щастлив, защото почти на всяко първенство взимаме медали. По-добре да завършим турнира с победа. Много е мотивиращо да триумфираме с отличия. Това евентуално би ни помогнало един ден и в мъжкия национален отбор”, категоричен е Гърков.

Стоил Палев, който замести контузения разпределител Симеон Николов за шампионата в Бахрейн, каза:

“Много важен медал и голямо отличие. Тимът игра и за Симеон Николов и за всички състезатели, които се контузиха и не можаха да участват на световното първенство. Справих се, но отсъствието му беше много важно.”

Венислав Антов също е щастлив от успеха за България:

“Направихме много добро представяне след силната подготовка. Определено сме готови да постигнем още много успехи.”

Президентът на Българската федерация волейбол Любомир Ганев похвали младежите от националния отбор до 21 години.

    “Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат. Това е правилният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите”, заяви Ганев пред репортерите в пресклуб “България”.

Ганев коментира изявите и на представителните тимове на България.

“Искам да поздравя и женския национален отбор за двете поредни победи на Европейското първенство. Първата беше особено важна. Радвам се, че момичетата постигнаха това. Тимът е с почти изцяло подмладен състав. Вече изпълниха целта да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с добри резултати. Идва добро поколение. При мъжете всички очакваме мачовете след 10 дни и нашето домакинско първенство във Варна. Там феновете винаги са били седмият ни играч. Дано всички да са здрави, защото имахме много проблеми с контузии. Надявам се, че тази година  ще бъде различно. Момчетата имат желание да докажат, че станалото през последните години не е истинското лице на отбора.

Вицепрезидентът на БФ Волейбол Давид Давидов също е доволен от класирането на младите български таланти на трето място на Световния шампионат.

“Щастливи сме. Това е голяма чест за нас. Всички подрастващи имат успехи. Доброто представяне на нашите национални гарнитури показва едно нещо. Пред нас са само Италия и Иран. Имаме надежди за едно по-светло бъдеще пред нашите представителни национални тимове. Успехите при подрастващите не са гаранция за успехи при мъжете и жените, но ако няма добри резултати  при младите, не може да очакваме нищо след това”, заключи Давид Давидов .