Успешно завърши първия проект в сектор „Младеж“ по програма „Еразъм+“ на БФ Куадратлон

Успешно завърши първия проект в сектор „Младеж“ по програма „Еразъм+“  на БФ Куадратлон

Завършекът на първия проект с петгодишна акредитация по програма „Еразъм+“, сектор „Младеж“ /№2023-1-BG01-КА 151-YOU-000126190*, отчетоха на специална пресконференция в Пресклуб „България“ днес  от Българската федерация по куадратлон. Своите впечатления от изпълнената програма, съвместно със своите колеги от Словения, споделиха ръководителите на проекта Венцислав Игнатов-председател на БФ Куадратлон, Явор Тасев, Вахит Драпич и Денис Драпич. През десетте дни на програмата в гр. Обзор,  лагер „Чавдар“, 55 младежи от България и Словения на възраст от 13 до 25 години участваха в различни видове практически занимания – обучения и тренинги, под зоркото око и напътствията на четиримата си наставници.

В свободното си време те бяха радушно посрещнати в библиотеката на Обзор, където дариха книги. Почистиха и плажа на лагера  в рамките на  всекидневната си физическа активност. Главен лектор по проекта бе д-р гл.ас. Плама Христова, преподавател в СУ „Св.Климент Охридски“. Гостите от Словения изразиха своите благодарности за добрата съвместна работа с българските си колеги и очакват с нетърпение следващата година,за  да ни гостуват отново.

„Предвиждаме догодина да осъществим 2 младежки обмена по тази програма, като в тях ще се включат и още страни“, сподели председателят на БФ Куадратлон Венцислав Игнатов. Той очаква в проекта да се включат и младежи от Гърция и други балкански държави.