Николай Панайотов: За мача с Черно море заложете на единица

Николай Панайотов: За мача с Черно море заложете на единица

На традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948  Николай Панайотов сподели своите очаквания за мача с Черно море от десетия кръг на efbet лига. Двубоят е в петък от 17:30 часа.

Той сподели пред репортерите, че е анализирал грешките на своя тим от миналия кръг и се надява утре да нанесе първа загуба на Черно море. Варненци нямат поражение от началото на сезона,

“Очаквам отборът да се вдигне психически и да покаже добро лице, за да излезем победители. Нашето време за възстановяване и подготовка беше 2 дни по-малко  от това на Черно море. Опитахме се да коригираме някои неща и се надявам да се получат в този мач“, каза Панайотов и подчерта, че за него Илиан Илиев е един от най-добрите треньори в България.

„Изградил е добър стил на игра, отборът му е дисциплиниран. Очаквам интересен мач, но се надявам да бъдем по-добрия отбор и да спечелим. Аз казах и след предишния мач – за мен беше учудващо, че паднахме психически, с оглед на това, че  виждах футболистите как тренират. Бях убеден, че ще сме мотивирани и очаквах да се представим по-добре. Имаше пропуски, анализирахме ги и се надявам следващия мач да изглеждаме по друг начин. Надявам се да победим Черно море. Нормално е, когато техният отбор е изграждан много време  тази година да започнат добре и да имат резултати. За мен е важно нашият отбор да се представи по най-добрия начин“.

Панайотов заяви, че Георги Русев е готов на 100%. Има лек проблем с Вутов и ще се реши до края на деня дали ще го включат в състава.

„Футболистите са професионалисти. В този отбор са, за да покажем, че заедно можем да вървим напред. Отборът има цели и смятам, че с времето нещата ще се наредят. Дали съставът ще е същия, или не, дали някой е играл под нивото си – предният мач вече е минал. Не мога да издавам състава, но ние ще преценим как да се противопоставим и с какъв състав ще излезем. Винаги един треньор срещу даден противник трябва да търси изненада. В предния мач отборът  ни отстъпваше в единоборствата, съперникът бе по-агресивен, но въпреки малкото създадени положение, ние имахме ситуации, в които последния пас ни куцаше. Надявам се утре, като създадем такива ситуации, да бъдем по- ефективни”, заяви Панайотов.

При въпрос на какъв знак да се заложи в утрешния мач – единица, хикс или двойка, треньорът на ЦСКА 1948 бе категоричен: “Заложете на единица!”.