Николай Панайотов: Трябва да продължим серията от победи

Николай Панайотов: Трябва да продължим серията от победи

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов даде традиционната  си пресконференция  в Пресклуб „България“ преди гостуването на Локомотив София от 14-ия кръг на efbet Лига. Според него статистиката не е важна, а представянето на отбора му в мача.

„Очаквам един добър мач за нашия отбор, да се представим по най-добрия начин. Да вървим уверено, да се подобряваме и да спечелим“, започна Панайотов, след което коментира факта, че ЦСКА 1948 досега няма загуба от столичните „железничари“.

„Със сигурност този факт ни задължава да стигнем до победа, но няма да е лесно. Статистиката показва, че нямаме загуба от Локомотив София, но не трябва да я гледаме, а просто да мислим за мача, да излезем уверени и да излезем победители. Трябва да продължим серията от победи, да играем все по-уверено, да се опитаме да играем още по-атакуващо. Убеден съм, че с тези футболисти имаме необходимите качества“, допълни наставникът на ЦСКА 1948 и заяви, че  със сигурност  има подобрение при Локомотив  София с  идването на новия старши треньор.

„Но  ние трябва да си гледаме нашия отбор и ще търсим победата. Надявам се да сме все по-активни“.

На въпрос дали има кадрови проблеми в отбора Панайотов отговори:

„ Има няколко контузени, които се оправят. Реян Даскалов и Неделко Пишчевич са почти готови. По-трайно контузените Джони и Жека (Евгений Сердюк) напредват. Сигурен съм, че по-рано от очакваното  ще се върнат в игра“, заключи Панайотов.

На пресконференцията  присъства и  Антонио Вутов, който  сподели  пред репортерите очакванията си за предстоящото гостуване на Локомотив София. През изминалия сезон атакуващият полузащитник защитава именно червено-черната фланелка. Той сподели, че ще се завърне с добри чувства в „Надежда“, а мачът няма да е по-специален за него, защото е професионалист.

„Нашите очаквания са за победа. Знаем, че няма да е лесно и това си зависи от нас. Не смятам, че ще е по-специален мача за мен. Ние сме професионалисти. Мач като мач. Да, играх в Локомотив  и мисля, че миналият сезон беше добър за отбора.  С добри чувства се завръщам в Надежда“, каза Вутов и допълни, че  предпочита да играе  в халфовата линия, но когато се налага може да играе и като нападател.

„Важно е да помагам на отбора. Където преценят, там ще играя“, подчерта Вутов.