Николай Михов: Имаме шанс да се борим за медал на Световното първенство

Николай Михов: Имаме шанс да се борим за медал на Световното първенство

На специална пресконференция в Пресклуб „България“  старши треньорът на националния  отбор по мини футбол Николай Михов и капитанът на тима  Тодор Малинов  говориха за подготовката и амбициите на отбора при дебюта му  на Световното първенство, което стартира на 25 октомври в Рас Ал Хайма, ОАЕ. България се класира за финалите на шампионата, след като спечели бронзовите медали на Европейското първенство миналата година.

„Играчите са на  заключителен лагер-сбор в базата на БФС в Бояна. През цялата година се подготвяхме много старателно за дебюта ни на Световния шампионат“, каза наставникът на националите Николай Михов и подчерта, че много добре са проучили съперниците ни в групата.

„След отпадането на Бразилия нейното място бе заето от отбора на Оман. В групата ни са още съставите на Черна гора и Япония. На финалите на Световно първенство няма слаби отбори. Първият ни мач е срещу Черна гора и той ще бъде решаващ за заемане на едно от първите две места групата, които дават право да се класираме за осминафиналите. Миналата година  загубихме от Черна гора на Европейския шампионат, но сега сме готови за реванш.  Имаме загуба и от Оман, но съм сигурен, че сега ще ги победим. Всички 16 футболисти, с които утре пътуваме за ОАЕ, са здрави и горят от желание да се представят добре на Световното първенство. Ако покажем здрава психика и се представим  така, както миналата година на шампионата на Стария континент, мисля,  че можем да се борим за разпределението на медалите“, заключи Михов.

Капитанът на отбора Тодор Малинов заяви пред репортерите, че всички футболисти  в тима са максимално амбицирани за отлично представяне.

„За нас всеки мач ще бъде финал. Ще се борим от първата до последната минута и всеки от нас ще даде максимума от себе си. Познаваме силните и слабите страни на нашите съперници, няма с какво да ни изненадат, ще се борим за победата във всеки двубой. Особено важен е първият ни мач с Черна гора, който е финалист от Европейското първенство миналата година. Ако ги победим, това ще ни вдъхне увереност и самочувствие за следващите срещи“, допълни Малинов.

Водачът на делегацията Илия Козарев сподели, че условията за участниците в Световното първенство в ОАЕ са отлични, а нашите играчи са имали възможност да се подготвят максимално добре благодарение на подкрепата от БФС и  efbet.

А накрая пресаташето на Българската асоциация по мини футбол Ростислав Чанев каза:

„На последните два финала на Европейските и Световните първенства главни съдии бяха българи. Надявам се на тазгодишния финал български съдия да няма право да бъде в съдийската бригада!“

Програма на мачовете на националния  ни отбор:

27.10. – 15:00 ч. България – Черна гора

29.10. – 15:00 ч. България – Япония

31.10. – 17:30 ч. България – Оман