Евандро и Алфа Конте: "Вярата и желанието са най-силните ни оръжия, нямаме страх от никой отбор!"

Евандро и Алфа Конте: "Вярата и желанието са най-силните ни оръжия, нямаме страх от никой отбор!"

Днес в Пресклуб „България“ Алфа Конте и Евандро получиха специалните награди за Играч на 10- и и на 13-и кръг в анкетата сред треньорите и футболните специалисти. В мача срещу Славия Конте вкара два бързи гола, което донесе и крайната победа на смърфовете. За своята силна изява футболистът от Сиера Леоне получи признанието за най-добър на терена в 10-и кръг на първенството на efbet Лига. Съотборникът му Евандро се отчете също с два гола в полза на Локо Пд, което изравни резултата срещу лидера във временното класиране „Черно море“ 2:2. Независимо, че пловдивчани не успяха да се преборят за победата, бразилецът убедително заслужи най-високата оценка на специалистите в 13-и кръг.

След награждаването двамата футболисти благодариха за красивите голмайсторски статуетки и благодариха на отбора си, както и на треньорския щаб. В момента Локомотив Пд заема второ място във временното класиране. Евандро сподели, че още в началото на сезона е очаквал, че смърфовете ще са на челните места в надпреварата на елита. Доверието на треньора и добрата подготовка вдъхва увереност на играчите, подчерта най-добрият на 13-и кръг. „Надявам се да продължим в същия дух“, добави бразилецът.

„Имаме силна мотивация и много добър треньор“, каза Конте. „Не се страхуваме от нито един отбор в Лигата“, заяви още той. „Уважаваме противниците си, но за нас няма непобедим тим“, подчерта играчът на 10-и кръг.

„Вярата и желанието са най-силните ни оръжия“, категорични са двамата чужденци за Локомотив Пловдив. Въпреки, че нито един противник на терена не ги плаши, те откровено посочиха кой е най-трудният отбор – ЦСКА.  „Загубихме срещу тях, но това са два големи отбора. Тренираме така, че да играем равен срещу равен“, оптимистичен е Евандро. „Най труден не значи непобедим. Освен това за всеки отделен противник треньорът ни прави отделен план“, завърши Конте.