Емил Виячки: Надявам се да вкараме 2-3 гола на Левски и да победим

Емил Виячки: Надявам се да вкараме 2-3 гола на Левски и да победим

Наставникът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов даде традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди утрешния двубой от първенството с  Левски. “Червените” приемат “смърфовете” на стадион “Витоша” в Бистрица.

Панайотов  изрази мнение, че в подобен тип мачове трябва да покажеш лице и характер, за да спечелиш. Той коментира и липсата на Уелтон в състава на “сините” и разкри на кои футболисти няма да може да разчита.

“Очакванията ми за мача са да излезем мобилизирани и да покажем добро лице. Трябва да се опитаме да се надиграваме с отбора на Левски и се надяваме да постигнем добър резултат и да излезем победители от мача.  Левски играе доста добър футбол. Със сигурност ще излезем да се противопоставим. Ако не покажеш лице и характер в този мач, трудно ще успееш да го спечелиш. Нас не ни интересува Левски с кои играчи ще излезе. Наблюдаваме им всички мачове, не е само Уелтон. Имат добри футболисти и във фаза атака, и в защита. Съставът им е окомплектован и няма значение кои футболисти ще играят. Нито ще се подценим някой, нито ще излезем по друг начин заради липсата на Уелтон. Подхождаме  по еднакъв начин. За тях може да е някаква липса, но нас това не ни интересува. Важното е ние как ще играем“, каза Панайотов, а на въпрос дали има кадрови проблеми, отговори, че Реян Даскалов все още се лекува, а Стоян Стоичков има лек мускулен проблем.

Относно това, дали Емил Виячки ще е титуляр срещу Левски, младият наставник заяви: „Утре, когато излезе стартовия състав, ще разберем.Със сигурност не излизаме в мачовете за равенство или да ни победят. Стараем се отборът да надгражда и да стоим по-добре в атака. За съжаление в някои мачове не успяхме да победим. Смятам, че имаме добри футболисти, с които да се противопоставим на всеки един отбор. Нашата цел в домакинските мачове винаги е била да победим. В някои срещи не се получи и трябва да променим това нещо, за да бъдем по-ефективни”, заключи  Панайотов.

На пресконференцията присъства и защитникът на ЦСКА 1948 Емил Виячки, който заяви, че  се надява тимът да успее да се представи на ниво в домакинството на Левски от 16-ия кръг на efbet Лига и да вкара 2-3 гола във вратата на „сините“.

„ Отборът  ни има достатъчно добри футболисти и ако излезем и се раздадем напълно, ще стигнем до победата. Левски играе добър футбол, но и ние имаме добри футболисти и ще излезем да се надиграваме“, похвали Левски той и  изрази увереност, че ЦСКА 1948 ще победи. Бранителят коментира и липсата на Уелтон в състава на Левски:

„Уелтон е един от най-добрите чужди футболисти в България. Може би е плюс за нас, че няма да играе. Но Левски има достатъчно добри футболисти и мисля, че има кой да го замени“, заяви Виячки пред репортерите , а на въпрос каква е „рецептата“ да се вкара гол на Левски, отговори:

„Не мога да кажа каква е „рецептата“. Важното е да се раздадем на 100% и с малко повече късмет, ще се поздравим с победата“, каза защитникът, който има 2 гола срещу Левски с екипа на Славия и заключи:

„Важното е отборът да излезе и да не допусне гол. В предни позиции имаме достатъчно добри изпълнители. Не знам защо, малшанс ли е, какво е, че не вкарваме достатъчно. Надявам се утре всичко да е нормално, да вкараме 2-3 гола и да победим“ .