Християн Петров: Готов съм да бъда лидер на ЦСКА

Християн Петров: Готов съм да бъда лидер  на ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“  защитникът на ЦСКА Християн Петров  бе награден   за Играч  №1 на 17-ия кръг от efbet лига.

 За отличната си игра и отбелязването на втория гол при победата на ЦСКА над Крумовград с 4:1 като гост,  Християн Петров получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Тодор Неделев (Лудогорец) има 5 гласа , Аймен Суда (Пирин) е с 4 гласа,  а Абубакар Тунгара (Арда)  и Якуб Пьотровски (Лудогорец)  получиха по 1 глас.

След награждаването Християн Петров благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че му е рано за капитанската лента при „червените“, а единственото му желание е да прави все по-добри и по-добри мачове.

„Радвам се, че за първи път печеля този приз за Играч на кръга. Мога да обещая само още по-добри игри. Чувствам се готов да бъда лидер в ЦСКА, но още ми е рано за капитанската лента. Треньорите ще кажат кога ще стана капитан на отбора“.

Петров каза, че според него някой път е нормално да има спад в играта. Не всеки отбор държи едно ниво във  всеки двубой. Най-важно е ЦСКА да  печели мачовете си  и да взима по три точки.

„Започнахме трудно, но след това показахме своите качества. С отбора се подготвяме по най-добрия начин за Етър. „Виолетовите“  имат добри стойности, но играем на „Армията“ и трябва да покажем най-доброто си лице. Искаме да завършим сезона  победи. Двубоят с Лудогорец ще последен мач на „Българска армия“ преди реконструкцията. Най-важно е да се представим добре, да победим и да зарадваме публиката“, каза Петров и разкри, че още не е решил какво да си вземе  от стадиона след последната среща.

„Не съм мислил по този въпрос. Не знам, но задължително ще си взема нещо, за да ми остане като спомен“.

На въпрос как ще коментира факта, че медии от Нидерландия го сравняват с капитана на Ливъпрул Върджил ван Дайк, той отговори:

„Поласкан съм, че медиите в Нидерландия ме сравняват с  ван Дайк. Доста силно казано е – аз не мога да кажа такова нещо. Но аз съм фен на Реал Мадрид и моята мечта е да играя там. Нямам представа за интерес от Нидерландия. Това си говорех с моя агент. Сега съм концентриран  върху ЦСКА  на 100%“.

Петров обясни и синхрона си с Браян Кордоба в защитата на ЦСКА.

„Момчетата се опитват да говорят английски. На Кордоба му беше трудно в началото, но в момента се разбираме много добре. Партньорството ни става все по-добро и по-добро“.

На въпрос какво мисли за безредиците в центъра на София преди мача България – Унгария, той отговори:

“Не е приятно да се виждат такива безредици. Нямам коментар. Не е хубаво да се случват такива неща”, завърши новоизгравящата звезда на ЦСКА.