Стойчо Младенов: Побеждавали сме Лудогорец, защо да не ги победим и за Суперкупата?

Стойчо Младенов: Побеждавали сме Лудогорец, защо да не ги победим и за Суперкупата?

Изпълнителният директор на ЦСКА  Добрин Гьонов и оперативният директор Стойчо Младенов  дадоха специална пресконференция в Преснклуб „България“, на която направиха анализ на представянето на  “червените” през 2023 година.

„Със сигурност има едно чувство на съжаление относно изпуснатите точки. Можеше със сигурност представянето ни да бъде по-добре. Новият сезон започна с ентусиазъм, победихме  Левски на „Герена“, изиграхме два много хубави мача в квалификациите за Лигата на конференциите с ФКСБ, като можехме спокойно да продължим, но индивидуални грешки ни попречиха. Лошото е, че редувахме добри и лоши игри. Ако не бяхме загубили точки от Хебър, Пирин и Крумовград, можеше да сме начело в класирането. За съжаление не е така и се надявам във втория полусезон за наваксаме изгубеното. За мен 2023 бе успешна година. Завършихме на трето място, играхме финал за Купата на България, играхме в европейските турнири. Равносметката е положителна за самата година, но втората част от годината не отговаря на това, което направихме в началото  и не успяхме да стъпим на резултатите, постигнати в миналия сезон“, каза Гьонов и допълни, че според него е липсвало постоянството.

„Редувахме силни мачове, победи и добра игра и в следващия мач срещу отбори, срещу които сме фаворити, губехме. Нямахме постоянството да играем по един и същ начин“, каза Гьонов и заяви, че самите резултати показват, че е имало грешки в селекцията.

„Голям проблем беше, че повечето нови състезатели  дойдоха в началото на  месец юли, когато вече играехме в турнирите и шампионатът чукаше на вратата. Не успяха да се аклиматизират. Имаше пропуски в това отношение. Зимата ще бъде отворен процес за селекцията. Ще имаме изходящи трансфери и със сигурност ще се опитаме да заместим подобаващо играчите, които ще напуснат. Надяваме се, че Сердюк и Джонатан ще се възстановят и ще бъдат на ниво, за да засилят конкуренцията“, заяви Гьонов и подчерта, че .всеки един футболист може да получи изходящ трансфер, стига офертите да задоволяват и трите страни.

„ Ние не сме Реал Мадрид, че да задържаме играчите на всяка цена. Ще има интересни трансфери. Днес бе финализиран трансфера на Симеон Петров, на финалната права сме в разговорите за други играчи и предполагам, че ще направим интересни изходящи трансфери и ще търсим входящи такива“, каза Гьонов и призна, че все още няма окончателна програма за зимната подготовка, тъй като плановете са се променили  заради мача с Лудогорец за  Суперкупата на България във Велико Търново.

„Трябваше да променяме програмата и лагерите заради външни фактори. Ще финализираме всичко в следващите дни. Обсъждаме вариантите – кога и как да бъде. Датата за Суперкупата промени нашите първоначални планове. Идеята беше да се върнем в по-късен етап, но сега няма как. Имахме запитване както от Лигата, ката и от Лудогорец и се съобразихме с техния натоварен график. Ще направим  програмата за подготовката спрямо възможностите, които имаме“, заключи Добрин Гьонов.

Оперативният директор на ЦСКА  Стойчо Младенов  заяви пред репортерите, че си мечтае в клуба да се дава по-голям шанс на треньорите и че честата им смяна оказва негативно влияние върху футболистите.

„В един футболен клуб знаете много добре, че честата смяна на треньорите оказва негативно влияние върху отбора и състезателите. Всеки треньор има свои идеи, различен подход и е необходимо време на състезателите, за да свикнат. Мечтая си при нас да не се получава и да даваме по-голяма възможност на треньорите да работят. За 2-3-4 месеца един треньор никога няма да успее да отработи всички футболни елементи. Аз като бивш треньор искам футболистите да мислят по един начин. Това се постигна с време и постоянство. Много ми се иска Николай Панайотов да си развие идеите. Ще направим всичко възможно да направи добра селекция и да увеличим конкуренцията по постове “, каза Младенов и  направи анализ  на 2023 година за „червените“.

„Непостоянството в играта ни попречиха да имаме положителни резултати. Загубените точки, където смятахме, че ще победим, оказаха негативно влияние върху класирането. Някои от новите футболисти, които взехме, се адаптираха трудно, а други не се адаптираха към стила на работа на треньорите. Това също е една от причините. Ние сме амбициозни хора, целите ни са високи и продължаваме да работим. Имаме много мачове да играем и се надявам да бъдем по-постоянни, за да постигнем по-добри резултати. Успешна беше работата на втория отбор. В школата също постигнахме добри резултати. Самият факт, че в първия отбор качваме хора от школата е показателно, че се работи положително. Имаме добри деца, които с времето ще имат възможността да покажат своите качества“, каза Младенов, а на въпрос какви са щансовете на ЦСКА да спечели Суперкупата, отговори:.

„Побеждавали сме Лудогорец, защо да не ги победим и за Суперкупата? Пролетта едва ли не ще игарем само срещу Лудогорец, но тези мачове ще ни помогнат. На финала за Купата ни липсваше опита, самочувствието. Надявам се, че ще покажем, че сме израснали в това отношение и напрежението остава на заден план“, допълни Младенов.

Той коментира и представянето на двамата нападатели, с които ЦСКА  се раздели – Айрон Зинга и Видар Картянсон:

 „Катастрофално представяне. При тази схема, с която играем, с централен нападател – това е човек, който трябва да реализира атаките. Играем с активни крила, създаваме много голови положения, но като качества не ги видях. Може би адаптацията, краткото време като игра, самата подготовка беше по-кратка, липсваше време, в което да се адаптират. В това отношение на нас специално ни трябват централни нападатели тип тарани, които да завършват атаките в наказателното поле“, заключи Стойчо Младенов.