Звездите на СК „Стар Тийм“ с рекорд: 244 златни медала за 2023г

Звездите на СК „Стар Тийм“ с рекорд: 244 златни медала за 2023г

На стилна церемония днес в Пресклуб „България“ клуб №1 по кикбокс и бойни спортове „Стар Тийм“ връчи награди на най-изявените си състезатели през тази година. Председателят на клуба Деница Миленкова и старши треньора Иван Георгиев се похвалиха с абсолютен рекорд на спечелените медали в десетилетната история от създаването на клуба – 244 златни отличия през 2023 г., от които 150 са на международни състезания.  Бойците на „Стар Тийм“ във всички възрастови групи са защитавали честта на клуба и на Родината в 1276 категории.

Деца, юноши и девойки, мъже и жени навсякъде по света жънат успехи и това е голямото постижение на клубния първенец в кикбокса – от ранна до зряла възраст възпитаниците на „Стар Тийм“ са еднакво добре представени, подчерта Д. Миленкова.  Клубът развива мащабна дейност и в училища от различни райони на столицата, като 9-годишната Лора от 32 СУ „Св. Климент Охридски“ днес получи карта като член №1000 на „Стар Тийм“.   

Отиващата си година безспорно ще се помни и с двете световни титли за мъже и жени. На първенството на планетата в Португалия българският химн прозвуча в чест на Иван Кръстанов и Кристина Николова. Днес шампионите и медалистите на Европа и света бяха зарадвани с финансови бонуси от клуба – по 500 лв получиха европейските шампиони, вицешампионите – по 300 лв, бронзовите медалисти – по 150 лв. Световните шампиони взеха по 3000 лв, вицешампионите – 2000лв, бронзовите медалисти – по 1000 лв. При два спечелени медала от един и същи състезател, се полага награда и за двете отличия.   

Още през януари започва състезателната 2024 г. с турнира „Златна ръкавица“ в Италия, съобщи Иван Георгиев. През февруари има 2 Европейски купи, през втората половина на годината в календара са включени Световно и Европейско първенство.