Модели за подражание ще насърчават млади таекуондисти в специален проект

Модели за подражание ще насърчават млади таекуондисти в специален проект

От 19 до 21 януари в София в Парк-хотел „Москва“ ще се проведе откриваща среща, на която представители на 10 държави ще обсъдят планираните дейности по проекта TAEKWON-DO FOR THE RIGHTS и ще получат напътствия за тяхното прилагане. Това  е проект на Централния полицейски Таекуон-до клуб в България  с  цел да насърчи младите хора, които активно практикуват спорт,  да увеличат гражданското участие в своите общности във взаимодействие с правоприлагащите органи и да се включат по-активно в обществените дейности. Той е допълващ на два предишни – Taekwon-do for the mind – вземи черен колан по ценности и BeValue Reload. Проектът  ще събере млади таекуондисти на възраст 12-17 години и възрастни, за да популяризират заедно спортните дейности в техните общности,  Таекуон-До практиките за здравословен и активен начин на живот и прилагането на ценностите на Таекуон-До като инструмент за изграждане на доверие между млади и възрастни, издръжливост и устойчивост.

   Председателят и главен треньор на Централния полицейски Таекуон-до клуб Венцислав Игнатов разкри, че проектът ще създаде нова концепция за спортно събитие  през октомври 2024 година в София и по време на провеждането му ще бъдат предоставени множество възможности за участниците да изградят свързаност и междукултурно разбирателство. Предварително условие за участие в събитието ще бъде  гражданската ангажираност на спортистите.

   Партньори на Централен полицейски Таекуон-До клуб по проекта TAEKWON-DO FOR THE RIGHTS  са:

  1. TKD AHAC SENTJUR, SLOVENIA
  2. SC ARISTOTELIS, GREECE
  3. ROMANIAN TAEKWON-DO ITF FEDERATION
  4. INTERNATIONAL TOPFLIGHT BRUSSELS ASBL
  5. TKD SPIRIT ASSOCIATION, HUNGARY
  6. TAEKWON-DO GE-BAEK, SLOVAKIA
  7. CIN-GU, LATVIA
  8. TAEKWON-DO CLUB SOKO, BACKA TOPOLA, SERBIA
  9. MIEJSKI KLUB SPORTOWY LEWART AGS LUBARTOW, POLAND

   Всеки участващ отбор ще намери един модел за подражание от Националната полиция или други правоприлагащи органи, известни мъже и жени спортисти и полицаи, изявени млади хора с постижения в Таекуон-До, които ще разкажат за своя режим на тренировки, насочен към здравословен начин на живот, ценностите в  спорта и неговия принос за професионалната ориентация на хората.