Проектът TAEKWONDO BEACON ще осветява пътя към равнопоставеност на половете

Проектът  TAEKWONDO BEACON ще осветява пътя към равнопоставеност на половете

Българска куадратлон федерация е партньор по проект TAEKWONDO BEACON с номер 1011299115, финансиран по програма Еразъм+, с координатор TKD AHAC (Словения) и партньори Румънска Таекуон-До федерация и Българска куадратлон федерация.

   Главната цел на този проект  е стремеж към значимо, количествено измеримо и устойчиво въздействие върху насърчаването на равенството между половете, разнообразието и включването в спорта, стана ясно днес на специална пресконференция в Пресклуб „България“.

   Ще бъдат организирани 3 международни спортни събития в Словения, България и Румъния за смесени отбори, чрез които да се гарантират равенство и баланс между половете и многообразие в състезаващите се смесени отбори, равенство и баланс между половете и разнообразие в съдийските екипи и равнопоставеност и баланс между половете на инструкторите по Таекуон-До.

   TAEKWONDO BEACON ще позволи на участниците в проекта да се състезават с играчи от 3 различни европейски държави в 3 възрастови групи – 7-9 години, 10-13 години и 14-17 години.    Първото спортно събитие по проекта ще се проведе в Словения от 9 до 11 февруари 2024 год. като от България ще вземат участие 34 деца на възраст от 7 до 9 години, водени от 6 треньори и 4 съдии. По-късно през годината на разменни начала у нас ще гостуват отбори на Словения и Румъния.