Ивайло Чочев: Готови сме за мача за Суперкупата, целта ни в шампионата е третото място

Ивайло Чочев:  Готови сме за мача за Суперкупата, целта ни в шампионата е третото място

На специална церемония в Пресклуб „България“  полузащитникът на ЦСКА Ивайло Чочев  бе награден   за Играч  №1 на 19-ия кръг от efbet лига и за Футболист №1 на месец декември в анкетите на Пресклуба сред футболните треньори и  спортните медии и редакции.

 За  отбелязването на втория гол при победата на ЦСКА над Хебър с 3:1 като гост, Чочев бе избран за Играч на 19-ия кръг от футболните специалисти, а за отличната си игра в последните кръгове от шампионата спортните журналисти го избраха за Футболист №1 на месец декември. Той получи 11 гласа от участвалите в анкетата 26 спортни медии и редакции, 9 гласа има Атанас Кабов /Хебър Пз/, а Алекс Фернандес /Черно море/ получи 6 гласа.

След награждаването Ивайло Чочев благодари на всички, които са гласували за него и заяви,  че  целта на тима е третото място в шампионата, а интересът от ЦСКА – София към него е бил само в медиите.

“В първия полусезон изгубихме точки в мачове, в които бяхме фаворити. Важно е сега как ще започнем, тъй като ни напуснаха някои основни футболисти и имаме тежка програма. Ние всеки мач ще излизаме за победа. Радостно е, че от водещите отбори почти никъде не загубихме. Реалната цел е третото място в шампионата, не е голяма разликата, мисля, че е 7 точки. За Купата на България се надяваме Лудогорец да са разконцентрирани и да имаме своя шанс. Имаме класата да заменим напусналите играчи, имаме и дълга скамейка, на която има добри футболисти, които до момента играеха по-малко. В първите мачове обаче напускането на останалите ще повлияе на играта ни“.

Той уточни, че според него в тима не е имало футболисти, които да са били с второстепенна роля, а може би заради по-слаба моментна форма или нещо друго някои са играли по-малко.

„Ради Кирилов е национал, а Карагарен е опитен футболист с много качества. С напускането на Георги Русев те ще получат повече шанс”, заяви Чочев.

Запитан дали самият той ще остане в ЦСКА, халфът отговори:

“Засега оставам, но този въпрос трябва да го зададете на ръководството. Интересът от ЦСКА – София към мен бе само в медиите”.

На въпрос дали има цел отново да бъде голмайстор на отбора, Чочев отговори:

 „Аз съм го казвал и пак го повтарям, задачата ми не е да вкарвам голове, но се надявам да продължа да го правя. Елитон беше много добър на статични положения, Русев също вкарваше. За мен Русев е изключително добър футболист, радвам се за него, дано отиването в Сион да е трамплин за кариерата му“, продължи българският национал и подчерта:

„Надяваме се, че младите играчи ще се развият, имат таланти. Сега ще сме по-млад отбор, но има много добри състезатели, които могат да са лидери – Ради Кирилов, Виячки, Карагарен, Реян Даскалов, Дани Наумов – това сме няколко футболисти, които сме по-опитни и младите могат да попиват от нас. Гледаме да си помагаме“, завърши Ивайло Чочев.