Венцеслав Стефанов в пресклуб „България“: „Издигаме кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС“

Венцеслав Стефанов в пресклуб „България“: „Издигаме кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС“

Това съобщи днес в Пресклуб „България“ дългогодишният президент на Славия и член на ръководството на футболния съюз Венцеслав Стефанов. Той мотивира подкрепата за вицепрезидента на БФС с много качества, които го правят най-добрия конкурент за първия пост във футболната ни централа.

„Той е много години в бълтарския футбол и е неопетнен“, започна В.Стефанов. През 1997-1999 г когато футболът у нас едвам се държи, Михаил Касабов с отличните му връзки с немския футбол и Германския футболен съюз организира няколко мача, всеки от които носи по 1 милион лева в касата на БФС, спомня си  В. Стефанов  „Мишо винаги е имал собствено мнение и е помагал на българския футбол“, каза още президентът на белия клуб. Той се надява и други футболни клубове да подкрепят Касабов. „ Той е човек на консенсуса. Той няма да злепостави нашия избор“, продължи Венци Стефанов. Президентът на Славия сподели, че доста усилия му струва и доста срещи е имал с вицепрезидента на БФС, докато получат съгласието на Михаил Касабов да стане официален кандидат за най-високия пост в родния футбол.

В началото на декември в Пресклуб „България“ Венци Стефанов разкри, че има предвид „идеалния кандидат, човек-мотиватор, обединител, който може да не е излязъл от футбола, но да има качества на ръководител, авторитет, какъвто беше Иван Славков“. Тогава президентът на Славия твърдо отказа да го назове поименно, тъй като въпросният човек категорично не бил съгласен, но Стефанов заяви, че ще продължи да го убеждава. Не ставаше въпрос за Михаил Касабов, „човекът, който тогава имах предвид, се казва Стилян Шишков“, разясни днес гостът в Пресклуб „България“.  Стилян Шишков има много сериозни бизнес ангажименти в Европа, което осуетява възможността той да бъде сред кандидатите да оглави футболния съюз, се разбра на пресконференцията днес.  

Стефанов не скри, че сред останалите кандидати единствен Христо Крушарски  е доказал, че успешно може да ръководи във футбола – знае как се поддържа стадион, как се издържа клуб и то години наред. Иначе „войводи много, войници малко“, коментира в типичния духовит стил уважаваният благодетел на най-стария столичен клуб. Двамата с Крушарски са обсъждали как 20 на сто от допълнителното данъчно облагане на хазартните компании може да се върнат от държавата в спорта, но само целево, подчерта В. Стефанов.

Той коментира и картината в Славия след старта на пролетния полусезон с убедителна победа срещу Берое. Добра подготовка, баланс в отбора с млади и перспективни футболисти, които играят като титуляри и всичко това ми дава спокойствие,  обобщи В. Стефанов.