Марин Петков и Джауад Ел Джемили: "Ние сме Левски и можем да победим всеки"

Марин Петков и Джауад Ел Джемили: "Ние сме Левски и можем да победим всеки"

На специална церемония в Пресклуб „България“ играчите на Левски  Джауад Ел Джемили, и Марин Петков бяха наградени  съответно за Играч на №1 на 14-ия и на 22-ия кръг на efbet Лига.

След награждаването Ел Джемили  заяви, че “сините” могат да се състезават с лидерите в класирането, както и че могат да победят всеки един отбор.

“Много съм щастлив да получа тази награда. Тя принадлежи и на моите съотборници за това, което правим. Аз продължавам да вървя напред и да вкарвам голове. Важни играчи напуснаха отбора, но ние продължаваме да работим с футболистите, които останаха. Мисля, че най-важното е, че се адаптирахме към тактиката. Ние сме играчи, които могат да се адаптират към всяка тактика. Ние показахме, че може да продължим да побеждаваме и да вървим напред”, заяви Ел Джемили и допълни:

“Ще гледаме мач за мач. Сега мислим за двубоя, който предстои, а след това ще гледаме напред. Можем да се състезаваме с лидерите. Ние сме Левски и можем да победим всеки отбор и да постигнем целта си  – класиране за евротурнирите. Всеки може да казва каквото иска, ние знаем какво можем, какво искаме и какво да правим”, заключи Ел Джемили.

Мартин Петков подчерта,  че Левски играе най-приятния за окото футбол и може да победи всеки.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря на съотборниците ми и на треньорския щаб за гласуваното ми доверие. Надявам се така да продължаваме“, каза Петков и допълни, че бяха продадени  доста важни футболисти за отбора, но има кой да ги замени.

„Всеки един трябва да бъде готов във всеки  момент и да грабне своя шанс. Лесен мач няма. Ако не излезеш на 100% готов във всеки един двубой, всеки един „лесен мач“ може да се превърне в труден. Ние играем най-приятния за окото футбол и ако го демонстрираме, може да победим всеки“, добави юношата на „сините“ и подчерта:

„Нашата цел е на 100% да се класираме за Европа. Според моментната форма на отбора може да се борим и за нещо повече. Ние трябва да се стремим да играем по този начин и да се опитаме да ги настигнем, защото изоставането ни от първите три отбора в класирането не е толкова голямо“, каза Петков и добави, че конкуренцията е хубаво нещо и  за него няма проблем, че в отбора има нов футболист на неговата позиция.

„Аз ще продължа да давам всичко от себе си. Мисля, че новите попълнения успяха да се адаптират към отбора. И Охене, и Лима се включиха по най-добрия начин“, каза Петков, а за предстоящия мач с Хебър уточни:

„Хебър е един от солидните отбори в първенството с много добър треньор. Не трябва да има никакво подценяване. Ние имаме нужда във всеки мач да се развиваме и да печелим максимален брой точки“.