Владимир Николов: Мечтая да изведа националния отбор с капитанската лента

Владимир Николов: Мечтая да изведа националния отбор с капитанската лента

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Славия Владимир Николов бе награден за Играч номер 1 на 24-ия кръг в efbet  лига. За  двете си попадения  в мача срещу Локомотив Сф, завършил с победа на Славия с 2:1, Николов получи  9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти.  Борислав Цонев (Арда) има 4 гласа, Улаус Скаршем (ПФК ЦСКА) е с 3 гласа, Себастиан Вия (Берое) получи 2 гласа,  а Якуб Пьотровски (Лудогорец) е с 1 глас.

Нападателят на “белите” спечели за първи път ценния приз и заяви след награждаването:

“Благодаря за наградата, надявам се да я получавам  по-често. В мача с Локомотив Сф бяхме по-активният, стойностен и добър отбор на терена и заслужено си тръгнахаме с трите точки. Стартирахме лошо в началото на първенството, но след завръщането на Златомир Загорчич заиграхме по-добре и целта да се класираме на 7-мо място в efbet лига  е съвсем реалистична. Яд ни е за мача с ЦСКА 1948, в който от самото начало на мача играхме с човек повече. Вкарахме ранен гол и имаше предпоставките да победим, но не се случиха нещата“, каза Николов и допълни:

„Готови сме за мача с Локомотив  Пловдив, цяла седмица се готвим за този двубой. Надявам се да успеем да покажем нашата игра и да се поздравим с успеха“.

Николов, който преди да дойде в Славия, игра в клубове в Германия и Австрия, заяви, че иска да се докаже в отбора на „белите“, но се надява отново да заиграе в Европа.

„Постигнах мечтата си да заиграя в европейски клубове, но поради тежка контузия се наложи да напусна. В Славия се чувствам отлично, познавам се с голяма част от играчите. При Загорчич обстановката в клуба е много по-добра, знаем неговия  стил на работа, неговите изисквания. Всички се чувстваме по-спокойни и сме по-мотивирани да играем добре и да побеждаваме. Най-важното за мен е да съм здрав, както и всички в отбора.  Искам да продължа с тази игра – нещата ми се получават и съм все по-уверен и спокоен. Не на последно място искам да се върна в Европа. Веднъж успях да видя как хората работят навън и мисленето им. Пожелавам си в най-скоро време да направя трансфер“.

Николов каза, че според него основната разлика между българските и  чуждестранните клубове е физическата подготовка. Там се държи много за физическата издръжливост на футболистите, за разлика от българските отбори.

„Не мисля, че нямаме специалисти по физическа подготовка, просто манталитетът ни е друг. Като имаме трудности, ние по-лесно се отказваме, докато в Европа играчите са много упорити и се борят докрай да постигнат поставените цели“.

Новото попълнение на Славия подчерта, че е много важно клубовете да развиват детско-юношеския футбол и да се дава път на младите таланти.

„В България има много талантливи млади играчи. И клубовете трябва да им дават шанс да се развиват и доказват, а не да взимат чужденци,  които да играят 1-2 години и  след това да си тръгват. В Европа много клубове дават шанс на своите юноши да играят при мъжете, не ги натоварват с прекомерни изисквания в началото на кариерата им, дават им време да се докажат. Така трябва да бъде и у нас“, каза Николов и накрая заяви, че се надява да заиграе в националния отбор при мъжете.

„Да бъда повикан в националния отбор при мъжете  е голямото ми желание. Бил съм капитан на националните отбори при 18 и 19-годишните, както и при младежите. Мечтая да изведа и мъжкия национален отбор с капитанската лента, но дотогава има да изтече много вода. Трябва пот, труд, усилия и се надявам да мога да помогна“.