Ищар: „В България се зареждам с кислород!“

Ищар: „В България се зареждам с кислород!“

Тук е различно, хората се интересуват от духовността, разкри звездата

На 24 ноември т. г. в спортен комплекс „Сила“ в Пловдив феновете на етнокралицата на музиката Ищар ще се зарадват с двучасово шоу, което ще трогне и най-капризните меломани. Събитието е посветено на 20-годишнината на нейната забележителна кариера. Само за 2 седмици са продадени близо 200 билета, похвалиха се от Eventim.bg и посъветваха поклонниците на Ищар да не оставят покупката за последните дни, тъй като местата са 2500. От Русия и Турция вече ми се обадиха, че ще дойдат на  концерта, сподели певицата.

Звездата подготвя песни, които за първи път ще прозвучат пред публика и ще влязат в следващия й албум, съобщи тя новината днес на специална пресконференция в Пресклуб „България“. Нещо повече – новите песни не са записани в студио, Ищар държи най-напред да ги изпълни на живо.

„ В България винаги се зареждам с кислород“, каза магнетичната знаменитост, която преди 2 години в София взриви публиката с „Облаче ле бяло“. Още с първия си концерт през 2000 г. Ищар се влюбва в страната ни. Неслучайно в жилището си има три стаи, наречени на три държави – на Родината й Израел, на Франция, където живее и на България. „Пътувам много из целия свят. Навсякъде въпросите, които ми задават, са почти едни и същи. Тук е различно, хората се интересуват от духовността, а най-хубавото е невидимо за окото“, така Ищар обяснява своята трайна привързаност към страната ни. „ Чувствам, че българите са дълбоко свързани със своята история. Искам да предам това чувство за история на моите деца“, каза още звездата, която пее на 5 езика. Пленяват я  спецификата и богатството на музиката у нас, ритмите на Изтока, за които тя се чуди, че не ги използват в конкурса на Евровизия.

За разлика от повечето гостуващи звезди на сцената, Ищар не си води готвач. Аз съм готвач, казва красивата блондинка, която харесва много българския кашкавал. Кръвният тест, който си е направила преди време, е показал непоносимост към глутена. Радва се, че преди време е открила силата и лековитото въздействие на йога. Това й е помогнало да се възстанови след тежкото падане със ските, когато си счупва крака. Принудителният 7-месечен престой вкъщи тогава й отваря нов хоризонт – отдавайки се на размисъл, Ищар разбира, че не само трябва да дава на другите, но да дава и на себе си. До този момент тя възприема всеотдайността само към другите, промяната е, че всеотдайността е взаимна.  Понякога трябва да спреш, да изградиш отново и след това да продължиш, казва Ищар. Тя определя себе си като перфекционист, иска всичко, което прави, де е безупречно. Когато е с децата е само майка, когато работи, работата я поглъща изцяло, споделя световната звезда не етномузиката. Тя не се възприема като звезда или кралица на сцената. Иска да бъде кралица на сърцата на хората.