Антонио Вутов: Нашата цел е да играем в Лига Европа“

Антонио Вутов: Нашата цел е да играем в Лига Европа“

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Ботев /Пловдив/ Антонио Вутов бе награден за най-добър играч на 17-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Вутов бе с голям принос за победата на „канарчетата“  с 4:1 над Берое, като отбеляза 2 гола   и получи 7 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти, Жерсон Кабрал (Левски) е с 5 гласа, Антонис Стериакис (Славия)  има 3 гласа,Янис Карабельов (Славия) е с 2 гласа, а Валери Божинов (Ботев Враца) получи 1 глас.

Антонио Вутов благодари за наградата и заяви, че отборът му ще се бори за участие в Лига Европа, а най-ефективно е това да стане със спечелването на  Купата на България.”Навлязохме в ритъм и започнахме да играем хубав футбол. Нашата цел продължава да бъде място в квалификациите на Лига Европа. Логично е да се опитаме да спечелим Купата на България, защото там ни остават три мача без финала, а и тя дава място в Лига Европа. В първенството има още 18 срещи. Убеден съм, че може да спечелим Купата .Досега имам 2 финала – единия го спечелихме, другия го загубихме, надявам се за трети път да играя финал и отново да триумфираме”, заяви 22-годишният футболист и допълни: “Надявам се да продължа с добрите игри и да помогна на отбора да се пребори и за място в четворката на Първа лига”.

До края на есенния полусезон на Ботев му предстоят срещи с Витоша/ Бистрица/ и ЦСКА.

“Дали мачът е срещу ЦСКА или срещу Витоша е едно и също. И срещу едните, и срещу другите, ни дават по три точки за победа. Първо имаме мач срещу Витоша и после ще мислим за ЦСКА. Ще бъде много сладко да ги победим на „Армията”, но първо трябва да мислим за срещата срещу Витоша”, заключи Вутов.