ВК Хебър ще повтаря сезона с крачка напред

ВК Хебър ще повтаря сезона с крачка напред

Надявам се, че ни очакват по-добри дни, заяви днес в пресклуб България президентът на ВК Хебър Александър Иванов след пълния триумф на отбора този сезон с втора шампионска титла в първенството, Суперкупата и Купата. При това шампионът го постигна без загубен мач, с което изравни рекорда на ЦСКА от 2010/2011 г.  Иванов благодари специално на феновете, на общината, на спонсорите.  Той  сподели, че се надява на успешни преговори с големи фирми за подпомагане на бюджета за следващия сезон, така че да се облекчи финансирането от общината. Мениджърът изрази удовлетворение, че въпреки трудната икономическа ситуация в страната,  нито една партньорска компания не се е отдалечила от волейболния клуб.  Той обеща в скоро време да има яснота за селекцията на отбора.

“Приходите от Шампионската лига компенсират харчовете ни, но не е като във футбола. Да кажем, че с участието си не сме на загуба”, завърши Александър Иванов.

Старши треньорът на Хебър Камило Плачи се похвали, че си е обръснал брадата след края на сезона с максимален успех. Не виждам какво по-добро можем да направим, каза италианецът в отговор на очакването на президента Иванов, но подчерта, че е важно да направят крачка напред. След кратка почивка ще седнат заедно с президента да обмислят конструирането на отбора, добави специалистът. Той е изключително доволен и от подема в детско-юношеската школа. Тя е сърцето и душата на отбора, каза още К. Плачи.

Либерото на Хебър Пз и един от най-изявените родни волейболисти Теодор Салпаров оценява златния требъл като изключително постижение, което има по-голяма тежест от историческия рекорд на ЦСКА, въпреки че статистически погледнато няма разлика. Преди едно десетилетие червените нямаха толкова силна конкурентна среда, тогава единствено Марек Юнион Ивкони беше на нивото им, докато сега има 4-5 равностойни отбора, поясни Салпаров.  Той е горд с непобедимия дух на своя отбор, допълни волейболният ас.  От богатия си опит и в България и в чужбина, Салпаров е разбрал, че е много трудно да задържиш успехите. За него излизане от групите на Шампионската лига би била следващата крачка напред за Хебър. Този сезон отборът беше на крачка от постигането на тази цел в най-престижния турнир. Салпаров изрази съжаление, че не са могли да изиграят последния мач срещу Фридрихсхафен.  Все още не е ясно при какви условия отборът може да участва в турнира: „Не знаем дали директно ще влезем в групите или ще играем квалификации и този път“, продължи либерото на Хебър Пз.

“Не знам колко време още ще играя на най-високо ниво, трудно е да кажа, но ще го правя, докато горя в играта. Играе ми се все повече и повече. С цената на някои усилия важно е как си подготвен физически и затова най-важна е работата във фитнеса. По-добър технически няма да стана, дори и да спя в залата. Но ако физически съм на ниво, мога да играя като 20-годишен. А разликата е, че преди 20 години трябваше да правя по 3 метра плонж за някоя топка, а сега вече съм там без плонж. Това е на базата на опита”, каза либерото.

Посрещачът на тима Якопо Масари, който записа първи сезон с пазарджиклии,  сподели, че е много щастлив и от това, че нямат загубен мач. Италианецът е особено впечатлен от връзката между играчите, треньорите и ръководството на клуба, което трудно може да се види другаде, стана ясно от думите му. Волейболистът има силни чувства към Хебър и има желание да остане.