Димитър Димитров: Футболистите на Лудогорец вярват, че могат да направят нещо сериозно срещу Милан

Димитър Димитров: Футболистите на Лудогорец вярват, че могат да направят нещо сериозно срещу  Милан

На специална церемония днес в Пресклуб „България” отборът на Лудогорец и старши треньорът на тима Димитър Димитров бяха наградени за отбор и треньор на месец октомври в анкетата на Пресклуба сред спортните медии и редакции. Отборът на Лудогорец получи 17 гласа за двете победи над Хофенфайм и Брага и равния мач с Истанбул Башакшехир, с което оглави група „С” на Лига Европа, с 2 гласа е Националният отбор по шотокан карате-до,който стана световен шампион на кумите, а с 1 глас е БК „Академик Бултекс”, който с три победи оглави Балканската лига. В анкетата при треньорите Димитър Димитров получи 14 гласа, с 4 гласа е Господин Господинов – треньор на Даниел Ладжев, а 2 гласа получи Димитър Тодоранов – старши треньор на националния отбор по шотокан карате до.

“Поласкан съм от избора, това е оценка за цялостното представяне на отбора. Тази награда е за играчите, които творят на терена. През следващата година ни предстоят много сериозни битки – трябва да защитаваме титлата на България, идва и мач с гранд като Милан на 1/16 финалите за Лига Европа. Сблъсъкът с Милан е една огромна емоция- това е отбор, който е печелил десетки титли и купи в Италия и Шампионската лига. Това е огромно предизвикателство за нашите футболисти. Огромна чест за нас е да играем с такъв клуб като Милан и  ще се опитаме да се противопоставим достойно”, заяви Димитър Димитров след като получи Купата на победата и златния трикольор и допълни:

“До мача с Милан има доста време, те имат шанс да си подобрят формата, тъй като първенството в Италия не прекъсва през зимата. Те направиха огромна селекция за 200 милиона евро, нещата сега не им се получават, надявам се и до срещата с нас да не им се получават. Щастлив съм от жребия – Милан е фаворит, но аз мисля, че сме се доказали през годините. Надявам се да покажем такава игра, че да изненадаме цяла Европа”.

Димитър Димитров подчерта, че футболистите на Лудогорец имат самочувствие и са амбицирани да се представят по най-добрия начин срещу Милан.

“Видях емоцията и искрата в очите на футболистите, когато бе изтеглен жребия. Те са готови да се противопоставят на такъв сериозен гранд. Играчите вярват, че могат да направят нещо сериозно”, заяви треньорът на “орлите”.

Димитров подчерта, че се надява отборът да играе добре срещу ЦСКА в предстоящия двубой за Купата на България. Почти цялата зимна подготовка на Лудогорец ще бъде в Анталия, на 4 февруари отборът се връща в Разград и ще се подготвя там за първия мач с Милан.