Жорди Гомес: Ако спечелим Купата на България, може да приема сезона за успешен

Жорди Гомес: Ако спечелим Купата на България, може да приема сезона за успешен

На специална церемония в Пресклуб „България“ халфът на Левски Жорди Гомес бе награден  като  Играч №1 на 32-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Гомес получи 8 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти за фантастичния гол при победата на “сините” с 4:0 над Берое. Клаудиу Кешеру (Лудогорец) е с 5 гласа, Жоао Пауло (Ботев) има 3 гласа, Нашименто (Левски) е с 2 гласа, а Вандерсон (Лудогорец) е с 1 глас.

Гомес благодари на  всички, които са гласували за него и заяви: ” В момента мисля само за края на сезона. След това ще видим какво ще се случи. Фокусирал съм се върху това да завършим сезона с трофей. След това ще говорим с ръководството, за да видим дали имаме желание да продължим работата си заедно.  Имам договор с Левски, но във футбола това няма значение“ – така Гомес отговори на въпроса дали има желание да остане на Герена и продължи:  „Преди не се представяхме много  добре, но сега нещата се промениха. Може би и новата схема 4-3-3 ни пасва повече. Хубаво е, че в края на сезона успяхме да намерим добрата си форма. Предстоят ни важни срещи и се  надявам  да зарадваме хилядите ни привърженици.  Имаше разочарования след първите мачове през пролетта, но с победата над ЦСКА нещата тръгнаха нагоре. Заслужено сме на финал –  фаворити сме и трябва да го спечелим. Дойдох в Левски за трофей и  ако  спечелим Купата на България, може да считам сезона за успешен. Ние сме на мястото, на което заслужаваме да бъдем. Ще играем финал, защото си го извоювахме.“

В петък, 4 май, Левски ще играе с Ботев Пд и по време на мача  ще бъде почетена паметта на Георги Аспарухов. Гомес заключи:  „Знам кой е Гунди. Той е легенда на Левски. Хубаво е, че можем да направим нещо, за да си го спомним”.