Играчът на 10-и кръг Габриел Обертан: „Искам да остана в Левски“

Играчът на 10-и кръг Габриел Обертан: „Искам да остана в Левски“

При Славиша Стоянович играем по-офанзивен футбол, призна голмайсторът на 9-и кръг Станислав Костов

Двама футболисти на Левски получиха днес в Пресклуб „България“ голмайсторските си статуетки за Играч на кръга – Станислав Костов и Габриел Обертан. В редовната анкета сред треньорите юношата на Пирин Бл бе избран за номер едно с 9 от общо 19 гласа за 2-та си гола срещу Септември. На второ място е Галин Иванов /Славия/  с 5 гласа. Габриел Обертан, най-изявеният футболист в дербито срещу ЦСКА, завършило с 1:0 за сините, е лидер в класацията на 10-и кръг с 10 гласа. Втори е Клаудиу Кешеру /Лудогорец/ с 4 гласа.

„Искам да остана в Левски“, заяви крилото Обертан. Не вижда причина да иска да се раздели с един „страхотен отбор, страхотен треньор“, както самият футболист определя своята професионална среда. Обертан преговаря с работодателя си на Герена и до няколко седмици новият договор ще е факт, убеден е французинът . Той изключва всякаква вероятност за обрат. Остават само някои детайли за уточняване, подчерта играчът на 10-и кръг.

Ситуацията в един клуб е водеща за решението на футболиста дали да остане. В Левски тя е благоприятна, има много нови играчи, нов треньор, отборът върви добре. Обертан чувства любовта на феновете не само на терена, но и извън него. Публиката на съперника не може да го изнерви, единствено ако някой се опита да го контузи, може да излезе от кожата си, призна бившият футболист на Манчестър Юнайтед. Той се опитва да учи български език, знае някои основни неща и може да си поръча храна. За видеото на български, в което той призовава феновете да напълнят стадиона на следващия мач срещу „Славия“, Обертан е разбрал, че е предизвикало интерес. Надява се наистина феновете да дойдат тази неделя.

Левски играе трудно срещу Славия, каза играчът на 9-и кръг Станислав Костов.  Излъгаха ни във финала за Купата , припомни той драмата на сините футболисти, които бяха блокирани с глуха защита в редовното време, а след това изгубиха с дузпи. Ще излезем пределно мобилизирани и се надявам да ги победим, заяви Костов. Има добри отбори и не бива да се подценяват, подчерта юношата на Пирин. Берое, Ботев Пд, Локомотив Пд определно са такива. Станислав Костов сподели още, че би искал да играе в националния отбор, но очевидно още не е готов за това.  Учех се от Делио Роси, сега уча много неща от Славиша Стоянович, сподели футболистът. Сръбският специалист кара отбора да играе по-офанзивен футбол, да вкарва повече голове, каза още играчът.