Тодор Неделев: „Искам Ботев да играе в Лига Европа“

Тодор Неделев: „Искам Ботев да играе в Лига Европа“

На специална церемония в Пресклуб „България“ плеймейкърът на Ботев /Пловдив/ Тодор Неделев получи  наградите  за най-добър играч на 18-ия и 19-ия кръг в Първа лига. Неделев бе с основен принос за победата на „канарчетата“ над Локомотив Пд с 2:0, когато отбеляза фантастичен гол от центъра на терена. Той получи 8 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти. Кирил Десподов (ЦСКА)  е с 4 гласа,  Клаудио Кешеру (Лудогорец)  има  3 гласа, Станислав Манолев (ЦСКА)  е с  2 гласа, а Мирослав Будинов (Септември)  и Четин Садула (Витоша)  имат по 1 глас.

В 19-ия кръг  Ботев победи  Витоша с 3:0, като Неделев  постигна първия си хеттрик и получи 14 гласа от участвалите в анкетата 18 треньори. Тиаго Родригес (ЦСКА)  е с  2 гласа, а Серджиу Буш (Левски)  и Дани Кики (Черно море) имат по 1 глас.

Тодор Неделев благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници.

“Един футболист не може да бие сам друг отбор. Благодаря на моите колеги и моите треньори.  Рядко оставам след тренировка да тренирам свободни удари, но се опитвам да бия всеки фаул над стената. Може би вече вратарите ме знаят и предварително тръгват. Иван Чворович ми каза да пробвам в далечния ъгъл ако има фаул срещу Витоша. Пробвах, получи се и записах хеттрик“, заяви Неделев  след  награждаването.

Той призна, че си е казал, че в България ще играе само за “канарчетата” и добави, че към момента няма оферта от ЦСКА. Ако постъпи такава през зимата, тя ще бъде разгледана от голмайстора и ръководството на пловдивския клуб.

„През лятото ми звъняха от ЦСКА, искаха да ме привлекат, но прецених, че на този етап е по-добре да остана в Ботев. Сега няма нищо конкретно. Започвам подготовка с Ботев (Пловдив), а ако има някаква оферта, ще я разгледаме и ще преценим кое е най-доброто за клуба, така сме се разбрали с ръководството“.

Неделев заяви, че преди началото на първенството пред  Ботев са поставени две цели – да бъде в първата шестица и да се  представят максимално добре за Купата на България.

„Досега изпълняваме и двете цели. За мен не е най-важното да вкарам гол,  по-важно е да подам паса за гола. Надявам се да изпълним целите си през този сезон. Ще направим всичко по силите си, за да може Ботев да играе в Лига Европа”, каза Тодор Неделев и коментира предстоящия двубой с ЦСКА:

„Всички знаят, че на Армията се играе много трудно. Отборът на ЦСКА е един от най-добрите в България. За съжаление, ние няма да имаме някои от най-добрите си играчи за този мач, но който е на терена, ще се раздаде на максимум, пък в крайна сметка каквото стане. Нямам цел да стана голмайстор на шампионата или  да бъда избран за Футболист на годината. Бих се радвал, ако стана Футболист на годината, но в крайна сметка журналистите избират. Казаха ми, че ако играя силно срещу ЦСКА, може и да ме изберат. Ще се постарая да се представя добре в последния  ни мач за годината“.

Неделев заяви, че отново иска да играе в чужбина, но не и  в Германия. „Иска ми се да играя или в Испания, или в Италия. Знам, че от Ботев (Пловдив) е по-трудно да изляза в добър отбор, но да съм жив и здрав, раздавам се в Пловдив и в националния отбор, пък има хора, които следят“.

Той добави, че преди време негов любимец е бил Кака, сега има други играчи, на които се възхищава, сред които са  Лео Меси и  Еден Азар. Фен е  на Милан от доста малък, но в момента в Шампионската лига вика за Ливърпул и се радва, че „мърсисайдци“ успяха да продължат напред.

Неделев коментира и жребия на националния ни отбор за Европейското първенство през 2020 година.

„Големият фаворит в групата ни за Евро 2020 е Англия. Според мен можем да победим другите отбори, а защо не и Англия?  Те направиха добро световно първенство, но мисля, че имаме големи шансове да се класираме, ако покажем нашите възможности“.