БК Балкан спечели Купата на победата за месец февруари

БК Балкан спечели Купата на победата за месец февруари

В традиционната  анкета на Пресклуб България  сред спортните медии и редакции БК Балкан бе избран за Отбор №1 за месец февруари. “Зелените” спечелиха класацията убедително с 15 гласа пред друг баскетболен тим – Берое Стара Загора – жени, който ще играе Финална четворка в Адриатическата лига  и получи 4 гласа,  волейболният Марица Пд е с един глас.

Ботевградчани заслужиха отличието заради класирането си на осминафинал във ФИБА Къп. Балкан завърши с победа евроучастието си миналата седмица, но общият резултат срещу Апоел Холон не стигна за класиране на четвъртфинал.

„Благодаря за наградата, както и на всички, които са гласували за нас  – това е признание за усилията на всички състезатели. Малко не ни достигна, за да продължим напред, но и това, което постигнахме във ФИБА къп, за нас е успех. Мисля, че имаме потенциал да спечелим шампионата, но това е целта и на още три отбора“, заяви след награждаването старши треньорът на отбора Небойша Видич и допълни, че основната разлика между срещите в  шампионата и евротурнирите е тази, че в мачовете във ФИБА къп никой не ги задължава да играят с поне двама български баскетболисти. „Това е първата основна разлика. А втората е, че чувстваме, че в мачовете в Европа  шансовете на отборите са 50 на 50. За мен е важно отборът да играе добре, а с добрата игра идват и резултатите. Много се надявам през месец юни да бъдем отново тук и да получим Купата на победата за отбор на месец май“.

Капитанът на тима Венцислав Петков уточни, че е доволен от представянето на тима в двубоите от европейския клубен турнир. „Има още върху какво да работим – и за подобряване на защитата, и за играта в нападение. Но всички сме амбицирани да се раздаваме докрай и се надяваме да побеждаваме в оставащите мачове до края на първенството“.