Играчът на 28-ия кръг Станислав Костов: Ще пиша на Интер, разбрах, че Икарди си тръгва, може и да ме вземат

Играчът на 28-ия кръг Станислав Костов: Ще пиша на Интер, разбрах, че Икарди си тръгва, може и да ме вземат

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Левски Станислав Костов  бе награден за играч на 28-ия  кръг на Първа лига. За гола, с който  донесе победата на Левски срещу Черно море във Варна с 1:0, той получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. Костов вече има 20 попадения от старта на шампионата и еднолично оглавява листата на реализаторите. Николай Бодуров (ЦСКА)  има 4 гласа,  Ренан дос Сантос (Лудогорец) е с 3 гласа, Емил Гъргоров (Витоша) има 2 гласа, а Витаутас Черниаускас (ЦСКА)  е с 1 глас.

Костов благодари за получения приз и на всички, които са гласували за него и  сподели с категоричност, че би изпълнил договора си със „сините“ до края с огромно желание.

За предстоящото домакинство на Лудогорец Левски ще бъде без наказаните Живко Миланов, Луи Нганоьни и Нуно Рейш, както и без контузения Седрик Унтонджи. На въпрос как ще се отрази отсъствието на толкова много играчи, Костов отговори:

„Когато излязат ключови фигури е трудно, но затова сме отбор, 25 човека, всеки е готов да помогне. Сигурен съм, че на който и да заложи господин Дерменджиев, няма да го разочарова. Надявам се да сме си взели поука и да се представим по-добре срещу Лудогорец. Дано да успеем да победим. Нямам представа дали ще вкарам гол. Дали ще съм аз или някой друг, не е толкова важно. Аз съм зависим от моите съотборници, тъй като просто завършвам атаките. Лудогорец ни победи преди един месец. Не знам защо срещу тях не играхме добре. Надявам се този път да зарадваме нашите привърженици. Няма да има кой знае каква разлика, че ще играем на стадион “Васил Левски”. Разликата е, че на “Георги Аспарухов” не побеждаваме, а на Националния стадион го правим“.

Станислав Костов, заяви, че мечтае да играе в Интер, но това нямало как да се случи. Нападателят се пошегува, че ще пише съобщение на италианския гранд, че е готов за трансфер.

„Честно да ви кажа не съм мислил какво ще правя през лятото. Хората ме уважават и съм щастлив на “Герена”. Не искам на всяка цена трансфер в чужбина. Може би варианти са Турция или Русия, но засега не съм тръгнал никъде. Бих си изпълнил договора с Левски до края с огромно желание. Мечтая да играя в Интер, но това няма да стане. Икарди си тръгва и ще им напиша съобщение, че съм готов да отида”, заключи с усмивка голмайсторът на “сините”.