Славистът Емил Стоев от Ботев Вр с наградата за №1 на 30-и кръг

Славистът Емил Стоев от Ботев Вр с наградата за №1 на 30-и кръг

Халфът на Ботев Враца Емил Стоев днес получи за първи път голмайсторската статуетка за Играч №1 на ХХХ кръг в анкетата сред футболните треньори. Преди началото на церемонията в Пресклуб „България“ присъстващите в залата почетоха с едноминутно мълчание легендата на Ботев Пд и на националния отбор Динко Дерменджиев-Чико, който ни напусна тази нощ.

Емил Стоев оглави седмичната класация с 8 гласа за блестящия си хеттрик срещу Витоша Бистрица и убедителната победа на врачани като гости с 2:5. На втора позиция само с 1 глас по-малко специалистите са поставили още един автор на хеттрик – Иван Петков от Етър Вт. Той се разписа 3 пъти срещу Верея и така отборът на Красимир Балъков надделя с 3:0 срещу старозагорци. Якуб Швиерчок от Лудогорец е трети с 3 гласа за двете си попадения срещу Ботев Пд. Иван Бандаловски от Берое има 1 глас за гола си срещу Черно море.

Емил Стоев благодари за избирането му за играч на кръга и сподели, че до края на първенството е отстъпен от Славия под наем в Ботев Вр, а след това предстоят преговори между двата клуба за бъдещето му. „Славия е моя клуб, в който пораснах, но в Ботев ме доизградиха като футболист“, каза възпитаникът на белите.

„Сашо Ангелов е изключителен мотиватор“, каза Емил Стоев за сегашния си треньор. Наставникът знае как да влияе върху отбора, но това са „тайни от кухнята, които няма как да издам“, заяви категорично играч №1 на 30-и кръг. „Излизаме с голямо желание за победа във всеки мач. Представяме се добре, надминахме очакванията и имаме шанс да играем баражи за Лига Европа“, обобщи Емил Стоев постиженията на ботевистите от Враца.

А що се отнася до едноименния отбор от Пловдив, Емил Стоев предвижда те да спечелят Купата на България срещу градския си съперник Локомотив. В Шампионската лига шансът да спечели финала е на страната на Аякс, смята халфът на Ботев Вр. Той съжалява, че неговият фаворит Ювентус е отпаднал от битката в най-големия и престижен турнир. Пристрастието му към италианския клуб е само заради Кристиано Роналдо. Когато португалецът бе част от Реал Мадрид, тогава Емил Стоев е бил фен на испанския гранд, стана ясно от думите му.

Запитан дали би приел покана за националния отбор, ако Красимир Балъков стане старши треньор, Емил Стоев отговори, че това е чест за всеки футболист. Стоев има и основание да се надява, тъй като Етър Вт и Ботев Вр играят в една група от втората осмица на Първа лига и Балъков много добре познава качествата му.