"Моряците" Виктор Генев и Георги Илиев с наградите за №1 на 23 и 31 кръг

"Моряците" Виктор Генев и Георги Илиев с наградите за №1 на 23 и 31 кръг

Играем добър футбол и мястото, което заемаме е незаслужено, смята капитанът Илиев

Защитникът на Черно море Виктор Генев и полузащитникът и капитан на отбора Георги Илиев получиха днес в Пресклуб „България“ специалните статуетки за Играчи на 23 и 31 кръг. В анкетата сред футболните треньори и специалисти за ХХIII кръг Виктор Генев е лидер с 8 гласа за победния си гол срещу Лудогорец в мача/1:0/. След него се нареждат Паулиньо от Левски с 5 гласа, Велко Батрович от Етър и Цветелин Чунчуков от Славия с по 2 гласа и вратарят на Левски Николай Михайлов с 1 глас. В класацията на наставниците за ХХХI кръг отново победата на моряците с 2:1 срещу разградския тим е определяща за гласуването. Героят на мача, неостаряващият халф Георги Илиев, автор и на двата гола води с 8 гласа пред голмайстора на Ботев Пд Тодор Неделев /6 гласа/, Педро Еуженио от Берое /3 гласа/ и Феребори Доре от Ботев Пд /2 гласа/.

Виктор Генев и Георги Илиев благодариха на треньорите, които са ги избрали, както и на домакините за стилния приз. Жоро ми даде асистенция за гола срещу Лудогорец, така половината награда е негова, припомни играчът на 23 кръг. Показахме, че играем добър футбол. “Мястото, което заемаме е незаслужено”, каза капитанът Георги Илиев, който има в кариерата си над 400 мача в елита.” “Черно море” побеждава големите отбори, но нямаше късмет да продължи борбата за участие в евротурнирите, късметът беше за Ботев Пд”, обобщи играч №1 на 31 кръг, визирайки отпадането на неговия тим от турнира за Купата на България.

Варненци са в първата шестица на елита и успяха да вземат надмощие над противниците си в срещите си като домакини и с това отбелязват завършека на един силен за тях сезон. За Георги Илиев най-паметни ще останат мачовете срещу Левски за Купата и срещу Лудогорец в 31 кръг. За Виктор Генев особено голяма стойност, освен победата на отбора му срещу шампиона от последните седем години, незабравим ще бъде сблъсъкът с ЦСКА, който той и съотборниците му спечелиха  с 2:0.

Във връзка с предстоящия утре мач на Герена срещу Левски Георги Илиев сподели, че се надява да променят лошата статистика на губещ гост. Моряците са настроени за победа и няма причина да се притесняват от синия гранд.