Тодор Неделев: Надявам се през новия сезон да спечелим Купата на България

Тодор Неделев: Надявам се през новия сезон да спечелим Купата на България

На специална церемония в Пресклуб „България“  плеймейкърът на Ботев Пд Тодор Неделев   бе награден за Играч на 2-рия  кръг на efbet лига. За хеттрика си срещу Дунав Рс той получи 12 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. Родриго /Черно море/ е с 3 гласа, Жоржиньо /Лудогорец/ има 2 гласа, а Клаудиу Кешеру (Лудогорец) и Исмаил Иса /Черно море/ имат по 1 глас.

На същата церемония Тодор Неделев получи и значката „Златна топка“, след като бе избран за Футболист на месец май в анкетата на Пресклуб „България“ сред спортните медии и редакции.  Той получи 14 гласа от участвалите в анкетата 20 медии, а с по 2 гласа са Валери Домовчийски /Ботев Вр/, Станислав Костов /Левски/ и Георги Илиев /Черно море/.

„Първо искам да благодаря на всички, които са гласували за мен и най-вече  на моите съотборници, защото без тях нямаше да спечеля тези награди. Надявам се занапред отново да се виждаме на подобни радостни поводи“, каза пред репортерите Неделев след награждаването и се изказа много ласкаво за новия треньор на тима Желко Петрович, който пое отбора това лято. Той добави, че има добро настроение в съблекалнята.

“Мога да кажа, че имаме много добър треньор. Желко Петрович има доста различни виждания от предишния. Атмосферата  в съблекалнята е добра, тренираме с настроение. За мен той е уникален човек, дано се задържи по-дълго време на поста треньор на Ботев. Сезонът за мен започна добре, Дай Боже да продължа в същия ритъм и да бъда от полза и за националния отбор. Но ние играем мач за мач и накрая ще се види какво сме постигнали“.

Той потвърди, че най-неприятния момент през изминалия сезон за всички в отбора е била загубата на финала за Купата на България  от  Локомотив Пд.

„Наистина приехме с болка загубата на  финала, но колкото и да ни е тежко, ние сме професионалисти. С такива мачове човек става по-силен. Знаем, че турнирът за Купата на България е нашата сила. Надявам се, че тази година отново ще бъдем на финал и ще спечелим”, добави още той.

Довечера “канарчетата” гостуват на Левски в своя трети мач от началото на сезона.

„Ще бъде много труден мач, надявам се да покажем най-доброто от себе си и да вземем три точки. От много години Ботев няма победа над Левски  в София. Да, те идват от тежка загуба в Европа, но сега ще се види дали са паднали духом. Познавам треньора им и знам, че ще ги надъха максимално. И играчите на Левски ще се опитат да се реваншират за това 0:3 от АЕК пред своя публика”, завърши Тодор Неделев.