Играч №1 на 3 кръг Евандро: „ЦСКА може да победи всеки един отбор по света“

Играч №1 на 3 кръг Евандро: „ЦСКА може да победи всеки един отбор по света“

Голмайсторът на ЦСКА Евандро бе избран за играч №1 на третия  кръг в efbet Лига. Той получи приза за двата си гола при обрата с 2:1 над Славия. След него се наредиха вече бившия играч на Левски Давиде Мариани , Бирсент Карагерен от Локо Пловдив и Елиша Сам от Арда (Кърджали).

След като получи традиционната статуетка от Пресклуб „България“, бразилецът говори пред медиите за предстоящите срещи в квалификациите на Лига Европа и в efbet  Лига, като направи любопитен коментар относно евентуален плейофен сблъсък в Лига Европа между ЦСКА и Еспаньол. Нападателят е категоричен, че неговият тим има сили да отстрани испанците, както и всеки един отбор по света.

„Много съм щастлив, че бях избран за играч на кръга. Благодаря на всички, които са гласували за мен, а също така на моите съотборници, ръководството и треньорите, без които нямаше да съм тук.

Да, готови сме за Зоря. Треньорът ще ни даде точни указания за този мач. Трябва да сме много концентрирани за първия мач и след това ще мислим за Лудогорец. Много е трудно да се играе през 3-4 дни, но имаме отбор, който трябва да покаже силата си в момента. Да се възползваме максимално от времето за възстановяване, за да играем на 100%”, каза Евандро, който е сигурен, че червените са излезли от игровата криза в първите мачове от първенството.

“Във футбола е нормално един отбор да се движи нагоре-надолу. Но за голям отбор като ЦСКА никой не иска това да се случва. Успяхме да излезем от тази ситуация”, допълни Евандро, който на въпрос дали ЦСКА може да отстрани Еспаньол, отговори така:

“Трябва да вярваме, че можем да преодолеем всеки отбор по света. Аз съм човек, който вярва във възможностите си и в тези на съотборниците ми. Футболът е доста изравнен. Трябва да сме концентрирани, за да можем да преодолеем всякакъв вид противници.”

Относно предстоящия двубой срещу Зоря, който е в четвъртък от 20:30 часа на стадион “Васил Левски, нападателят сподели:

“Нямам впечатление от Зоря, но треньорът ни е дал някаква информация. Трябва да я използваме, за да изиграем мача на 100% от възможностите си и накрая да победим. Всеки треньор си има свой начин на работа. Люпко Петрович има по-различна тактика. Той ни вдъхва голямо доверие и ни кара да правим нещата правилно”.

„Опитвам да се впиша във всяка тактическа схема, най-важното е да си на терена и да играеш, опитвам се да правя това, което мога най-добре, обичам да играя футбол.Евандро обясни и защо представянето му в първите няколко мача през новия сезон е по-добро:  „Дава ми се повече шанс в последно време, а тайната е да влизаш на терена и  да играеш своята игра. Записвам повече минути и мога да покажа своите качества“.

Той изрази и радостните си емоции след спечелването на Копа Америка от родната Бразилия. „Много съм щастлив за националния отбор на Бразилияимат силен колектив, винаги ги подкрепям. Голяма чест е да играеш с националната фланелка, независимо дали за Бразилия или за България“, завърши бразилецът.